Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Atlantakonstnärer inspirerar ungdomar på kulturfestival i Tensta

2012-10-22
Under höstlovet får ungdomar i Blå Huset i Tensta ta del av konstinspiration från amerikanska södern. Stockholms Stadsmission bjuder i samarbete med kulturfestivalen ”Creative Call: ATLxSTHLM” in till workshops, samtal och föreläsningar med en disciplinärt gränsöverskridande grupp konstnärer från Atlanta.

Kulturfestivalen syftar till att engagera och motivera ungdomar i framför allt Järvaområdet (Tensta-Rinkeby-Akalla-Husby-Kista) att vara en del av att bygga en svensk konst- och kulturvärld med mer mångfald. Men också att bjuda in hela Stockholm att fundera kring invanda föreställningar om vem som är konstnär, vad konst är och hur denna konst produceras.

Blå Huset, som drivs av Stockholms Stadsmission på entreprenad av Stockholms Stad, är mellan 27 oktober och 3 november värd för olika aktiviteter inom kulturfestivalen. Huvudmålgruppen är ungdomar 15-25 år, men aktiviteterna är öppna för alla.

- Tanken är att ungdomarna ska bli inspirerade att uttrycka sig genom konst utifrån sitt eget perspektiv och uttryckssätt, säger Mija Bergman, enhetschef Blå Huset, Stockholms Stadsmission.

- Vi tycker att det här är ett otroligt viktigt projekt. Det handlar om att vidga vyerna och öppna ögonen för vilka möjligheter som finns för ungdomar. Därför har Stockholms Stadsmission valt att ta en stor roll i projektet. Vi vill hjälpa till med så mycket vi kan för att det ska bli ett lyckat evenemang, fortsätter Mija Bergman.

Bakom kulturfestivalen står Tenstabon Johanna Tysk, Director på Creative Call, och ett stort nätverk av samarbetspartners som bland annat inkluderar Stockholms Stadsmission, Kulturskolan Stockholm/Tensta, curator Nicole Smith, Förorten i Centrum, Megafonen och Capoeira Angola Tensta. Johanna har en konstexamen från Atlanta och ett flerårigt förortsengagemang bakom sig. Utöver Blå Huset sker aktiviteter även på Kulturhuset och Moderna Museet.

Läs mer om Creative Call på http://creativecall.org. Se schema för Blå Husets aktiviteter nedan.

Schema för Blå Huset i Tensta
Muralmålning med Förorten i Centrum, Dubelyoo och Sir Tom Foolery
Lör 27 okt – ons 31 okt 14.00 – 20.00. Vernissage tors 1 nov 18.00 – 20.00

Workshop & samtal med breakdance crew Burn Unit och FICA – Capoeira Angola Tensta
Tis 30 okt 15.00 – 19.00

Workshop med DJ Lord från Public Enemy arrangerad av Studieförbundet Vuxenskolan
Tors 1 nov 15.00 – 18.00

Megafonen arrangerar temadag ATLxSTHLM: Hur öppnar vi upp konstvärlden för fler?
Lör 3 nov 16.00 – 21.00
 

Blå Husets fritidsgård

Stockholms Stadsmissions Blå Husets fritidsgård i Tensta finns för dig som är ung mellan 13 och 20 år. Du är välkommen att delta i aktiviteter som musikstudio, gå en kurs eller ta en fika på caféet. Huset är en mötesplats för barn och ungdomar i hela området. Kom till oss och en plats där du alltid är välkommen och möts med glädje.

Läs mer om Blå Husets fritidsgård