Att inte kämpa själv - det finns någon som kämpar med en

2013-06-27
I Almedalen arrangerar Stockholms Stadsmission tillsammans med Maskrosbarn ett seminarium om erfarenheter av att arbeta på uppdrag av barn och ungdomar. Vilka förändringar krävs? Seminariet baserar sig på barn och ungas egna upplevelser.

Stockholms Stadsmission har tillsammans med organisationen Maskrosbarn identifierat konkreta utmaningar med att arbeta på barn och ungas uppdrag utifrån mångåriga erfarenheter. Exempelvis måste det till ett stärkt barn och ungdomsperspektiv när det gäller bemötande, handläggning och insatser.

– Stöd till barn och unga måste vara flexibelt och kunna anpassas från fall till fall för att samhällets insatser och resurser fullt ut ska gagna barnet och ungdomen långsiktigt – och därmed gör en skillnad i samhället – såväl socialt som ekonomiskt, säger Anna Bonnier, socionom på Unga Station, Stockholms Stadsmissions verksamhet för barn och unga.

Andra förändringar som organisationerna starkt förespråkar är:

Barnombud
Rätten till enskilda samtal med socialsekreterare
Rätten att gå klart gymnasiet även om man inte kan bo kvar hemma
Att utvärderingen av socialtjänstens insatser utgår från den unges upplevelse av insatsen och inte av den vuxnas upplevelse av den unge

Seminarium i Almedalen den 3 juli 2013
Tema: "Att inte kämpa själv, att det finns någon som kämpar med en” – att arbeta på barn och ungas uppdrag
När: Onsdag 3 juli klockan 15.00 – 16.00
Var: Kinbergs plats (vid S:t Michaels gränd)
Arrangör: Stockholms Stadsmission och Maskrosbarn