Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Blixtjobb – ny verksamhet ger jobb till människor i hemlöshet

2012-03-19
Idag invigs Stockholms Stadsmissions nya satsning Blixtjobb. En verksamhet som erbjuder enklare och tillfälliga arbeten med lön, för människor i hemlöshet. Blixtjobb ska skapa en förbättrad social tillvaro, en stärkt självkänsla och bidra till ökad egenmakt.

Blixtjobb startades i slutet av 2011 som ett pilotprojekt. Blixtjobb erbjuder människor i hemlöshet, som står långt ifrån arbetsmarknaden, tillfälligt avlönat arbete från dag till dag under handledning.

- Blixtjobb vänder sig främst till deltagare i våra sociala verksamheter som lever i hemlöshet och som på grund av missbruk är utestängda från den ordinarie arbetsmarknaden. Idag saknas det seriösa arbetstillfällen för målgruppen, säger Linda Hallin, projektledare för Blixtjobb på Stockholms Stadsmission.

Arbete och sysselsättning gör skillnad på flera sätt. Förutom en lön ger ett arbete en förbättrad social tillvaro, en stärkt självkänsla och gör att människor känner sig delaktiga i samhället.

- Att ha ett arbete att gå till är inte alla förunnat. Det ger både gemenskap, pengar på fickan och kanske viktigast av allt, tillfredsställelsen av att lösa en uppgift och få beröm för det som gör att man växer som människa, avslutar Linda Hallin.