Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hotell blir hem för behövande barnfamiljer under jul

2012-12-17
I Stockholm lever många barnfamiljer i fattigdom. Den 17-18 december arrangerar Scandic tillsammans med Stockholms Stadsmission ett julfirande för familjer som lever med ekonomiskt begränsade resurser i Stockholm. 200 föräldrar och barn bjuds på hotellövernattning och julfirande för att göra julen varmare och en högtid att se fram emot.

Stockholms Stadsmission möter varje vecka ungefär 25 barnfamiljer som lever i fattigdom och behöver råd och stöd. För barnfamiljer som lever i utsatthet med ekonomiskt knappa resurser förvandlas julen ofta till en ångestladdad högtid då det varken finns pengar eller ork till allt som hör julen till.

Hotellövernattning och julbord förgyller julen för 200 föräldrar och barn

Tillsammans med Stockholms Stadsmission gör hotellkedjan Scandic en insats för Stockholms utsatta barnfamiljer. Under den 17 och 18 december får 200 barn och föräldrar möjligheten att övernatta och fira jul på hotell Scandic Continental i centrala Stockholm.

- Samarbetet med Stockholms Stadsmission har gjort det möjligt för oss att förgylla julen för dem som behöver det bäst. Med hjälp av fina bidrag från våra hotellgäster, medarbetare och samarbetspartners kan vi tillsammans ge barn och föräldrar en varmare jul med allt som hör till, säger Pernilla Johansson, hotelldirektör på Scandic Continental.

Värdigt julfirande för både stora och små

Under julfirandet kommer det att bjudas på hotellövernattning med frukost, julbord med mat som skänks av Menigo och julklappsutdelning av tomten för både stora och små. Under kvällen underhåller Clowner utan gränser och för den som vill finns möjligheten att bli fotograferad tillsammans med tomten.

- Vi är väldigt tacksamma för samarbetet med Scandic då behovet av mat och värme är extra stort under julen. Tillsammans kan vi göra julen lättare för alla barnfamiljer som lever i utsatthet, säger Maria Bergman Kosinski, ansvarig för företagssamarbeten på Stockholms Stadsmission.

Ge stöd

Tack för att du vill engagera dig för en mänskligare stad. Du kan bli månadsgivare, starta en insamling eller engagera dig som volontär. Du gör skillnad för barnfamiljer i kris, äldre som lever i ensamhet och män och kvinnor som lever i hemlöshet. Vi anpassar vår verksamhet efter de behov vi möter på gatan, i staden. Ditt stöd är viktigt.

Läs mer om Ge stöd