Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kända konstnärer ger sin bild av Vinternatt

2014-11-28
Måleri, foto och skulpturkonst ska bidra till Stockholms Stadsmissions högaktuella verksamhet för EU-migranter i hemlöshet. Lars Bohman Gallery samlar 30 konstnärer, som skapar konstverk till förmån för organisationens akutboende för EU-medborgare - Vinternatt. Utställningen har vernissage 11 december.

– Vi har reagerat starkt på hur utsatt den här gruppen är och vill göra något för att hjälpa till. Då kontaktade vi Stockholms Stadsmission, som berättade om akutboendet Vinternatt. Våra konstnärer tyckte att det var en bra idé att göra en specialutställning med samma namn, säger Angelika Knäpper, chef på galleriet.

I utställningen ingår helt nya verk skapade på temat Vinternatt. Hälften av utställningens vinst går till Stockholms Stadsmissions projekt med samma namn.

– Vi är helt beroende av gåvor från allmänheten för att kunna bedriva vårt arbete och vi är mycket glada över det här samarbetet som också bidrar till att belysa EU-medborgarnas extrema utsatthet. Vi märker att givarviljan är stor för gruppen. Det känns särskilt bra eftersom gruppen är så omdebatterad. Säger Sandra Axell, tf. kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

Om utställningen

Bland utställarna finns bland annat Marie-Louise Ekman, Lena Cronqvist, Helena Blomqvist, Lars Lerin, Patrik Andiné, Peter Frie, Maria Miesenberger, Linn Fernström och Jarl Ingvarsson. 

Vernissage 11 december 2014 kl 17-20. Utställningen pågår 11 – 21 december 2014, på Lars Bohman Gallery, Karlavägen 9. Samtliga verk är till salu.