Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Marina Malmqvist blir vd för Stadsmissionens Skolstiftelse

2015-11-02
Styrelsen för Stadsmissionens Skolstiftelse har utsett Marina Malmqvist till vd. Marina har över 20 års erfarenhet från skolvärlden som lärare, rektor, verksamhets- och rekryteringschef. Hon kommer närmast från en tjänst som skolutvecklare hos AcadeMedia. Marina Malmqvist tillträder som vd för Stadsmissionens Skolstiftelse den 1 februari 2016.

Stadsmissionens Skolstiftelse är Sveriges största fristående, idéburna skolorganisation utan vinstsyfte med totalt 2500 studerande i fem skolformer i Mälardalen. Marina Malmqvist har rekryterats av styrelsen för att leda skolstiftelsens verksamhet, ansvara för skolornas höga kvalitet och fortsätta utvecklingen av skolverksamheten. Efter en gedigen rekryteringsprocess under hösten föll valet på Marina Malmqvist som tillträder tjänsten 1 februari.

– I juni initierade vi rekryteringsprocessen för en vd som kan ta ansvaret för skolverksamheten och rapportera direkt till styrelsen. Vi är glada över att nu kunna rekrytera Marina Malmqvist som med sin mångåriga erfarenhet av chefs- och utvecklingsuppdrag inom friskolan, vi bedömer har den kompetens som vi eftersökt. Vi hälsar henne välkommen, säger Per Dellborg, styrelseordförande för Stadsmissionens Skolstiftelse.

Gedigen bakgrund i skolvärlden

Marina Malmqvist kommer senast från en roll som senior skolutvecklare på koncernnivå hos AcadeMedia, där hon arbetat med att utbilda blivande och nya chefer samt leda rektorer i skolors utvecklingsarbete. Innan dess har Marina arbetat 17 år inom Vittraskolorna som rektor, kultur- och rekryteringschef samt verksamhetschef. Marina började 1990 som lärare på högstadiet på Mogärdesskolan i Vetlanda kommun.

– Jag delar Stadsmissionens Skolstiftelses värdegrund om alla människors lika värde och rättigheter, och att genom skola och utbildning skapa förutsättningar för varje studerande att aktivt påverka sitt lärande samt även möjligheten att bidra till ett bättre samhälle. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta utvecklingen av Stadsmissionens Skolstiftelses skolor till positiva exempel inom svensk skola, med hög kvalitet och höga resultat, säger Marina Malmqvist.

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se
Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se