Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nya ledamöter i Stockholms Stadsmissions styrelse

2018-06-11
Vid Stockholms Stadsmissions föreningsstämma den 11 juni avgick styrelseledamöterna Anders Lago och Marie Ledin. Nya ledamöter Linus Almqvist, Evin Cetin och Claes Ekström valdes in liksom representant för medarbetarna, Anders Ståhl.

Linus Almqvist har lång erfarenhet av kommunikation, marknadsföring, varumärkesutveckling och sponsring på företag som Barncancerfonden, Vattenfall, SAS, Barilla och Arla. Han jobbar numera som kommunikationsdirektör på samhällsrådgivaren och teknikkonsulten Ramboll. Linus är medlem i Sveriges Annonsörers verkställande utskott sedan 2006 och dess ordförande sedan 2015. Han är flerfaldigt belönad för kreativ marknads- och varumärkeskommunikation i nationella och internationella tävlingar.

– För mig är det viktigt att ha hjärtat med när jag tar mig an nya uppdrag. Att bli invald styrelsen för Stockholms Stadsmission är en stor ära och jag skall göra allt jag kan för att bidra till organisationens utveckling. Stockholms stadsmission bedriver ett mycket konkret och konstruktivt arbete för människor och samhället, säger Linus Almqvist

Evin Cetin är advokat, grundare och delägare av Advokatbyrån Dubio. Hon fokuserar på brottmål, men även asyl- och migrationsrätt samt familjerätt. Evin har en jur.kand.-examen från Uppsala Universitet och har specialiserat sig inom EU-rätt på Maastricht Universitetet. Hon har även arbetat politisk som både politisk sakkunnig och ombudsman.

– I mitt arbete som advokat möter jag dagligen människor, framförallt många barn som behöver en utsträckt och hjälpande hand när deras liv slås i spillror. Jag har fått uppleva hur Stockholms Stadsmissions krafter haft en avgörande betydelse för och påverkan på människor. Därför är jag hedrad över att väljas in i styrelsen för Stockholms Stadsmission, säger Evin Cetin.

Claes Ekström har lång erfarenhet från näringslivet och civilsamhället. Han har varit verksam inom McKinsey under 23 år och de senaste tio åren på Altor. Inom civilsamhället har Claes varit engagerad inom flera organisationer, till exempel Mentor Sverige samt ordförande för Swedfund, statens utvecklingsbolag för utvecklingsländer. Claes är civilingenjör och civilekonom.

– Ett nära samarbete mellan civilsamhället, det offentliga och näringslivet är centralt för ett framtida hållbart samhällskontrakt. Stadsmissionen är i detta sammanhang mycket viktig aktör, säger Claes Ekström.

Anders Ståhl är arbetstagarnas ledamot i styrelsen. Anders har de senaste tio åren arbetat med marknadsföring och insamling på Stockholms Stadsmission och tidigare på Naturskyddsföreningen. Han har en magisterexamen i företagsekonomi från Mittuniversitetet och är certifierad fundraiser från Berghs School of Communication.

– Under mina tio år på Stockholms Stadsmission har jag lärt känna organisationen väl och jobbat med många engagerade och kompetenta medarbetare. Det ska bli både spännande och roligt att få bidra med ett arbetstagarperspektiv till styrelsen, säger Anders Ståhl.
 

Maria von Sydow
Stockholms Stadsmission
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se

Stockholms Stadsmissions styrelse

Stockholms Stadsmissions styrelse består av minst sex och högst tio ledamöter som väljs av föreningens medlemmar samt en arbetstagarledamot som utses av lokala fackliga representanter för tre år i taget. Ledamöterna uppbär inget arvode för sitt styrelsearbete och träffas minst sex gånger per år.

Läs mer om Stockholms Stadsmissions styrelse