Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nya ledamöter till styrelsen i Stockholms Stadsmission

2016-06-13
Vid Stockholms Stadsmissions årsstämma den 9 juni valdes två nya ledamöter in i styrelsen - Irene Svenonius och Britta Wallgren. Irene Svenonius har tidigare varit stadsdirektör i Stockholm och är nu konsult. Britta Wallgren är vd för Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm. Samtidigt avtackades styrelseledamöterna Elisabeth Fredell och Lena Endre som suttit i styrelsen sedan 2005 respektive 2008.

– Våra nya ledamöter är två ytterligt kompetenta, drivna och välutbildade personer med stort engagemang och kunskap inom sina respektive områden. Irene har stor kunskap om den offentliga och politiska världen. Britta är först och främst läkare men som tack vare sitt driv och engagemang tagit ett större ansvar bland annat som vd för Capio S:t Görans Sjukhus, säger Per-Olof Söderberg, styrelsens ordförande.

Irene Svenonius har en bakgrund som stadsdirektör i Stockholm. Numera driver hon eget företag med större uppdrag för Vectura Fastigheter AB. Irene är också ordförande i Folktandvården i Stockholms län AB, ledamot i Stockholms Universitet, vice ordförande i Dagens Samhälle AB samt ledamot i Arlanda-banan Holding AB och i Stiftelsen Svenska Dagbladet. Hon har en civilekonomexamen från Växjö.

– Stockholms Stadsmission är en seriös idéburen organisation som jag under många år haft djup respekt för och delar värderingar med. Deras engagemang gör skillnad för många människor som på olika sätt och av olika anledningar har det besvärligt. För mig är det här ett hedersuppdrag, säger Irene Svenonius.

Britta Wallgren är vd för Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm sedan 2009 och sitter också i Sverigeledningen Capio AB. Britta har en läkarexamen från Karolinska Institutet och specialistutbildning i Anestesi och intensivvård. Dessutom har hon en ledarutbildning från Handelshögskolan och Harvard Business School Executive Education.

– Hela mitt yrkesliv har varit inriktat på välfärdsfrågor. Civilsamhället tar en allt större roll och det engagemang och den professionalitet jag mött hos medarbetare inom Stadsmissionen var avgörande för att tacka ja till att vara en del av denna organisation, säger Britta Wallgren.

Till ny vice ordförande valdes Anders Lago.

Följande medlemmar ingår i Stockholm Stadsmissions styrelse:

  • Per-Olof Söderberg, styrelsens ordförande 2015, invald som ledamot 2013
  • Anders Lago, ny vice ordförande 2016, ledamot sedan 2012, Styrelseordförande HSB
  • Kerstin Calissendorff, ledamot sedan 2008, Justitieråd Högsta domstolen
  • Marie Ledin, ledamot sedan 2008, vd Anderson Pocket och Polar Music Prize
  • Ingrid Eiken, ledamot sedan 2015, vd Mäklarsamfundet och ordförande i Hemnet AB
  • Lars Oscarsson, ledamot sedan 2015, professor i socialt arbete Ersta Sköndal högskola
  • Irene Svenonius, ny ledamot 2016, egen företagare, tidigare stadsdirektör i Stockholm
  • Britta Wallgren, ny ledamot 2016, vd Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm
Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se