Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Per-Olof Söderberg ny styrelseordförande i Stockholms Stadsmission

2015-06-16
Efter 10 år som ordförande i Stockholms Stadsmission lämnar Laurent Leksell sitt uppdrag. Per Olof Söderberg, grundare av Söderberg & Partners och delägare i Ratos AB, valdes av Stockholms Stadsmissions medlemmar in som ny styrelseordförande på årsmöte den 15:e juni.

Per Olof Söderberg har varit ledamot i Stockholms Stadsmissions styrelse sedan 2013.  Han är styrelseordförande och grundare av Söderberg & Partners AB och är också styrelseledamot och delägare i Ratos AB. Per-Olof har styrelseuppdrag för Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms Handelskammare och är även en av initiativtagarna till Inkludera Invest. Han är Civilekonom från Handelshögskolan och har en MBA från INSEAD.

– Jag tror på människans inneboende kraft och förmåga att förändra och förbättra sitt liv. Med mina erfarenheter inom entreprenörskap vill jag fortsätta att utveckla Stockholms Stadsmissions fantastiska verksamhet, som just fokuserar på människors egenmakt, säger Per-Olof Söderberg.

Laurent Leksell har varit ordförande i Stockholms Stadsmissions styrelse i 10 år, den maximala tid en person kan vara medlem i styrelsen enligt Stockholms Stadsmissions stadgar. 

– Jag är tacksam och glad för alla möten, lärdomar och förmånen att få samarbeta med alla fantastiska medarbetare under Marika Markovits ledning. Stadsmissionen har mer än fördubblats i storlek och samtidigt blivit en professionell röst för de svagaste i Stockholm. Vi hjälper fler än någonsin och med högre kvalitet. Flera av våra verksamheter är numera diplomerade enligt SIQ-modellen. Idag har vi dessutom Sveriges största idéburna skolstiftelse och ett av Sveriges största Sociala företag. Jag ser fram emot att fortsätta stödja Stockholms Stadsmission - nu som engagerad medlem, säger Laurent Leksell.  

På årsmötet avtackades även Bicky Chakraborty, Johan Gärde och Tomas Puusepp, ledamöter sedan 2007 respektive 2013 och 2015.

På årsmötet valdes två nya ledamöter in i Stockholms Stadsmissions styrelse:

  • Ingrid Eiken, VD mäklarsamfundet och ordförande i Hemnet AB samt ledamot i styrelserna för Mäklarsystem i Sverige AB och Insuresec AB. Ingrid är utbildad ekonom vid Stockholms Universitet och har även en grundutbildning i kognitiv beteendeterapi.
  • Lars Oscarsson, professor i socialt arbete vid Ersta Sköndal högskola. Lars har en socionomexamen samt filosofie doktorsexamen från Stockholms Universitet. Han har flera akademiska uppdrag samt uppdrag för Socialstyrelsen. 
  • Följande medlemmar ingår sedan tidigare i Stockholm Stadsmissions styrelse:
  • Elisabeth Fredell, vice ordförande, F.d. Förvaltningschef Barn- och ungdomsnämnden i Värmdö kommun
  • Kerstin Calissendorff, ledamot, Justitieråd Högsta domstolen
  • Lena Endre, ledamot, Skådespelerska Dramaten och företagare inom ledarskapsutveckling
  • Anders Lago, ledamot, Styrelseordförande HSB
  • Marie Ledin, ledamot, VD Anderson Pocket och Polar Music Prize
Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se