Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prisbelönt podcast om hemlöshet får ny säsong

2014-06-02
Livsöden, hemlöshet och den dagliga tillvaron på något av Stockholms Stadsmissions boende för människor i hemlöshet. Idag sänds första podavsnittet i den andra säsongen av den enda podcasten som ger en personlig bild av hur det är att leva i hemlöshet. I premiäravsnittet pratar Håkan och Lena från Stockholms Stadsmissions boende Bostället om vilka olika faktorer som kan driva människor till hemlöshet.

Nu är succépodden med Håkan och Lena tillbaka för att i en andra säsong fortsätta prata om livet och dess toppar och dalar. Podcasten, som blev belönad med reklampriset Guldägget för bästa radio 2013, startades med syfte att bredda bilden av hemlöshet och samtidigt ge individer ur gruppen en plattform att nå ut via.  

– Ofta talas det om människor i hemlöshet som en grupp istället för att se till individerna. Med podden vill vi ge dessa människor en kanal som de kan använda för att berätta sin historia. Vi fick mycket positiv respons på första säsongen och det känns både roligt och viktigt att fortsätta ännu en säsong. säger Sandra Axell, projektledare på Stockholms Stadsmission.  

I samtal om hemlöshet och Alexander Bard

I dagens avsnitt får vi höra Håkan och Lena berätta om kränkningar de mött i livet och om försenade bidrag som alltför ofta får katastrofala konsekvenser för individen. De berättar också om arbetet de utfört; Lena avslöjar hur man gör ”Lena’s Carbonara á la Norditalien” och Håkan pratar politik och berättar att han tycker Alexander Bard skulle bli en bra politiker.

Målsättningen är att denna säsong av podcasten kommer att innefatta 8 avsnitt, som publiceras på ITunes och stadsmissionen.se en gång i veckan från och med idag den 2 juni. Samtliga avsnitt är gratis att lyssna på.