Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rekordstor utdelning till Stockholms Stadsmission från GodEL och GodFond

2012-04-25
Igår var det åter dags för GodEl och GodFonds årliga utdelning till utvalda välgörenhetsorganisationer. Som en av förmånstagarna fick Stockholms Stadsmission en rekordstor utdelning om sammanlagt över 620000 kronor.

Överskottet från GodEl och GodFond, som vanliga bolag ger i utdelning till sina aktieägare, ger bolagen till olika välgörenhetsorganisationer. Gårdagens utdelning om totalt 626827 kronor tilldelas i år Stockholms Stadsmissions dagverksamhet Stadsmissionens Center för människor i hemlöshet.

– Vi är oerhört tacksamma för att än en gång tilldelas ett generöst bidrag till vårt arbete med att hjälpa människor i hemlöshet. Bidraget är mycket värdefullt för vår dagverksamhet och tack vare dessa pengar kan vi fortsätta arbeta med både förebyggande och akuta insatser för de mest utsatta i samhället, säger Yvonne Borg, Kommunikation- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

Totalt över 2,3 miljoner kronor till Stockholm Stadsmission

Sedan starten har GodEl tillsammans med GodFond skänkt sammanlagt 2323113 kronor till Stockholms Stadsmissions verksamheter. 

Årets rekordstora avkastning har fördelats enligt de båda bolagens kunders önskemål till de sex samarbetsorganisationerna SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand.

– Att vi har kunnat öka vår utdelning med 1 miljon från förra året känns mycket bra, säger Marie Dahllöf, vd för GodEI. Under 2011 har vi arbetat aktivt med förbättringar och lyst igenom hela verksamheten. Jag tycker vi har lyckats synnerligen väl med våra ansträngningar och jag är nöjd att det syns i resultatet för året.

Om GodEI

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag ca 95000 kunder. Bolaget är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till välgörande ändamål. Hittills har GodElsatsningen bidragit med 13,7 mkr till välgörenhet. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna skall gå. Idag kan kunderna välja bland: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.

Om God Fond

GodFond ägs av Stiftelsen GoodCause och drivs, liksom systerbolaget GodEl, helt utan privat vinstintresse. Syftet med GodFond är att erbjuda sina kunder bra fondsparprodukter och generera pengar till välgörande ändamål, där Stockholms Stadsmission är en av de organisationer som stöds.

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se