Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Release av Arga gumm&gubbpodden - Lyssna och hör!

2018-06-21
Arga gumm&gubbpodden har skapats av ett gäng åldersrika som har surnat till. Den 26 juni är det dags för femte avsnittet av poddsändningen Arga gumm&gubbpodden. Podden har skapats av ett gäng åldersrika som har surnat till.

Arga gumm&gubbpodden

Avsnitten ligger på iTunes och på www.acast.com
Poddnamn: Arga gumm&gubbpodden

Poddarna tar upp ämnen som när kontanter inte längre duger som betalmedel, om ensamhet, integration och delaktighet. Podden görs av några deltagare på Stockholms Stadsmissions Äldrecenter – med syftet att påverka och ventilera viktiga frågor och är ett projekt som skapats inom ramen för Stockholms Stadsmissions Äldrecenter och social mobilisering.

Syftet med podden är att hitta ett sätt och verktyg för Stockholms Stadsmissions Äldrecenters deltagare att göra sina röster hörda och öka sin delaktighet i samhället och i samhällsutvecklingen. Något som är viktigt för alla och som bidrar till ett bättre självförtroende och stärker känslan av egenmakt. 

Arga gumm&gubbpodden har hittills producerat fem avsnitt om vardera cirka 30 minuter och till sin hjälp har de haft producenten Estrid Bengtsdotter. Poddavsnitten tar upp ämnen som i allra högsta grad berör och påverkar dem i sin vardag och så här beskriver deltagarna sig och sin motivation till att göra podden: 

Vi i Arga gumm&gubbpodden är ett gäng åldersrika som har surnat till! Vi gör den här podden för att försöka påverka ansvariga i en del frågor och ventilera det som är viktigt för oss. Lyssna och hör!

Vad har det hittills betytt för deltagarna att göra Arga gumm&gubbpodden?

Här nedan några röster från tre av dem som varit med och skapat podden.

– Det var så fantastiskt att få prata med Per Bolund om kontanternas vara eller inte vara. Det är något vi diskuterat mycket på Stockholms Stadsmissions Äldrecenter, men det är ju aldrig så att man faktiskt ställer ansvariga mot väggen. Att gå från pratet vid matbordet till att faktiskt göra något. Det har jag fått chans att göra idag, och det är jag väldigt nöjd med, säger Ingrid utanför Finansdepartementet efter intervjun med Per Bolund i avsnitt 1 Kontanterna.

– För mig har det varit väldigt roligt med samarbetet i gruppen. Och så har podden höjt mitt självförtroende, att jag skulle säga något i en podcast, utan mycket förberedelse, det trodde jag aldrig, säger Erland.

– Jag tycker att det är bra att vi får vara med och påverka och att vi fått hjälp att hitta ett sätt att göra det på. Det här med podcast passar mig och jag är tacksam att vi haft en professionell producent, Estrid Bengtsdotter, som redigerat oss, säger Eva.

Om Stockholms Stadsmissions Äldrecenter

Ger äldre över 61 år möjlighet att på dagtid bryta ensamhet och isolering över en bit mat och fika. Det finns en rad aktiviteter som till exempel datakurs, sittgympa, yoga samt matlagningskurs för män. Deltagarna får stöd genom personliga ombud. Äldrecenter har öppet måndag-fredag kl.11-15. 

Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se