Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sex ton jackor till Stockholms Stadsmission under Stockholm Tunnel Run

2014-12-08
I samband med starten av Stockholm Tunnel Run valde en stor del av de över 35 000 löparna att skänka sina jackor till Stockholms Stadsmission. Totalt samlades över sex ton jackor ihop till Stockholm Stadsmissions verksamheter för människor i utsatthet. De insamlade jackorna kommer att delas ut i organisationens sociala verksamheter eller säljas i dess second handbutiker.

Innan nybyggda Norra länken i Stockholm öppnades för biltrafik sprang över 35 000 personer genom den 10 kilometer långa tunneln, under loppet Stockholm Tunnel Run som arrangerades av Lidingöloppet. Vid starten fick löparna möjlighet att stödja Stockholms Stadsmission genom att skänka sina jackor till organisationen. Totalt samlade volontärer från Stockholms Stadsmission och KFUM Central Basket in över sex ton jackor.

– Idén kommer ifrån USA, där löpare i samband med lopp ofta skänker sina jackor till välgörande ändamål. Tillsammans med Stockholms Stadsmission valde vi att ta vidare idén till Sverige. Vi är jätteglada för resultatet och engagemanget från alla löpare som har varit med och bidragit, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Lidingöloppet.

– Vi har aldrig tidigare varit med om en så stor klädinsamling. Det är definitivt rekord. Extra glädjande att det sker in en period när behovet av jackor och andra varma kläder är stort i våra verksamheter, säger Sandra Axell, tf. Kommunikations- och insamlingschef.

Utöver att skänka sina jackor till Stockholms Stadsmission bidrog många löpare genom gåvor till organisationen i samband med anmälan. Totalt gav 2 500 löpare över 700 000 kronor till Stockholms Stadsmissions arbete för en mänskligare stad