Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skänk årets julklapp till någon som verkligen behöver den

2011-11-17
”Årets julklapp 2011” är en färdigpackad matkasse ”som hjälper stressade konsumenter med en del i det omtalade vardagspusslet” (HUI). Men det finns familjer som kämpar med att få ihop ett pussel av en helt annan karaktär, det ekonomiska. Varje vecka delar Stockholms Stadsmission ut matkassar till familjer som inte har råd med mat för dagen.

– Det vore fantastiskt om resultatet av ”Årets julklapp 2011” blir att de som kan delar med sig till dem som inte har råd att ens plocka ihop sin egen matkasse”, säger Yvonne Borg, Kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission. 

Fattigdomen i Sverige ökar

Det finns familjer i Sverige som tycker att det är fantastiskt att själva få plocka ihop en egen matkasse – om bara pengarna fanns. Tyvärr lever allt fler människor i ekonomisk utsatthet, i Stockholm finns det idag ca 50 000 barn i ekonomiskt utsatta hushåll i Stockholms län. I Sverige är motsvarande siffra 200 000. Det är en grupp som blir allt större.

Många som kontaktar Stockholms Stadsmissions familjeverksamhet har så knappt om pengar att de i slutet av månaden har svårt att ha råd med mat till familjen.

Via Stockholms Stadsmissions webbplats kan man ge en familj möjligheten att få plocka ihop sin egen matkasse. Detta genom att köpa matcheckar som delas ut till behövande familjer:

Tidigare i år bedrev Stockholms Stadsmission en insamlingskampanj för att öka kännedomen om barn och unga i utsatthet med förhoppning om att öka antalet månadsgivare för att bättre kunna påverka dessa familjers livssituation på lång sikt.