Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stadsmissionens Center vill öka förståelsen för hur det är att leva i hemlöshet

2014-04-08
Hemlöshet och bostadsbrist är ett växande problem i Sverige. Sammanlagt lever minst 34 000 människor i hemlöshet. Lär dig om hur det är att leva i utsatthet i Stockholm nu på torsdag den 10 april när Stadsmissionens Center på Kungsholmen bjuder in till Öppet hus.

Stadsmissionens Center är en dagverksamhet som tillgodoser basbehoven för vuxna människor som lever i akut hemlöshet. På kvällar och nätter har de en mobil uppsökande verksamhet - Nattjouren. Centret erbjuder även personer i hemlöshet stöd med hjälp av ombud som arbetar på deltagarens uppdrag.

- När människor saknar den trygghet en bostad ger löper de ökad risk att fara illa och fastna i ett utanförskap. Detta är en social, ekonomisk men framförallt bostadspolitisk utmaning. Genom att bjuda in till öppet hus önskar vi skapa en större förståelse för personer som lever i hemlöshet, säger Susanne Namaani verksamhetschef Stadsmissionens Center.

Öppet hus 10 april hos Stadsmissionens Center

Torsdagen den 10 april kan du besöka Stadsmissionens Center och få kunskap för hur det är att leva i hemlöshet. Under öppet hus håller centret även i miniseminarium om sin verksamhet. Kom och lyssna när Nattjourens personal Martin och John berättar om sitt arbete. Ställ frågor till volontären Lotta. Det bjuds på kaffe och bullar från Grillska huset och verksamhetsledare Erik Vårdstedt spelar jazzpianomusik.

Stadsmissionens Center

Stadsmissionens Center är en dagverksamhet för dig som lever i hemlöshet. Du kan få akut och långsiktigt stöd, frukost, lunch, tillgång till dusch och tvättstuga och möjlighet till några timmars vila.

Läs mer om Stadsmissionens Center