Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

STF och Stockholms Stadsmission hjälper barnfamiljer till fjällen

2012-02-14
Det finns många familjer som inte har möjlighet att åka med sina barn på sportlov. Därför genomför nu STF Fjällstation Kebnekaise och Stockholms Stadsmissions Unga Station ett projekt där de erbjuder ett kostnadsfritt sportlov till Kebnekaise för barn och deras familjer. Projektet kallas ”Kebkollot”.

56 personer sökte och nu ska nu ett 20-tal barn, ungdomar och föräldrar få chansen att uppleva fjällen och Sveriges högsta berg. Den 26 februari bär det av mot STF Fjällstation Kebnekaise. Projektet föddes för ett år sedan när STF Fjällstation Kebnekaises platschef Linus Niva kontaktade Martin Broby på Unga Station och berättade om sin idé. Martin gillade idén och samarbetet inleddes.

- Vi har som uttalat mål att ge barn och föräldrar en guldkant på tillvaron. Då bestämde Linus och jag att göra detta kollo till ett familjekollo så att barn och förälder kan uppleva och få minnen av denna upplevelse tillsammans, säger Martin Broby, på Stockholms Stadsmissions Unga Station.

STF bidrar med mat och logi, samt personal som hjälper till med utomhusaktiviteterna. 

- Det är jättekul att detta blev av. Vi vill erbjuda barnen och ungdomarna en vecka de aldrig kommer att glömma. Våra guider kommer att lära dem att vistas på fjället, åka skidor, gå på snöskor, bygga igloos och äta god mat. Vår förhoppning är att vi ska kunna genomföra detta varje år, säger Linus Niva, platschef på STF Kebnekaise. 

Samarbetet har även resulterat i bidrag från Stockholms Stadsmissions skolas insamling Operation Medmänniska. Team Sportia har bidragit med vinterutrustning och Jerringfonden har bistått med projektpengar. Clarion Hotel Sign hjälper till med 7 000 kronor till inköp av skidutrustning.

Stockholms Stadsmission har sedan 1978 bedrivit kolloverksamhet för barn. År 1998 startades ett familjekollo, ett alternativ till barnkollo där föräldrar och anhöriga får tillfälle att med sina barn få en gemensam upplevelse. Sommaren 2005 startades även ett kolla för ungdomar mellan 13 - 16 år.

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se