Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stiftelsen Stadsmissionens skola ämnar utvidga skolverksamheten

2013-05-30
Stiftelsen Stadsmissionens skola är en idéburen icke-vinstdrivande skola som arbetar långsiktigt för att erbjuda utbildning för alla. Nu är man intresserad av att utvecklas tillsammans med sex gymnasieskolor inom JB koncernen.

Stockholms Stadsmission, som huvudman till Stiftelsen Stadsmissionens skola, har under en längre tid sett över olika möjligheter till att utvidga sin skolverksamhet.

– För oss är detta en möjlighet att bredda och utveckla vår skolverksamhet med den långsiktighet och de grundvärderingar som kännetecknar en idéburen och icke-vinstdriven skola. Vi har erfarenheten av att ha bedrivit skolverksamhet i över 150 år, säger Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission.

De skolor som Stiftelsen Stadsmissionens skola är intresserade av är belägna, i och runt, Mälardalen såsom Stockholm Liljeholmen, Stockholm Sundbyberg, Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Örebro.

Stiftelsen Stadsmissionens skola kommer att behandla ärendet på styrelsemöte på måndag och innan ett eventuellt övertagande kan bli aktuellt behöver skolinspektionen godkänna tillståndsansökningarna. Det är också av största vikt att JB skolorna från start får en tydlig inriktning som ”idéburna skolor”, vilket innebär att man uttalat arbetar långsiktigt och utan vinstsyfte med att främja utbildning för alla.

Som en samhällsbyggande organisation ser Stiftelsen Stadsmissionens skola både behov och möjligheter i att aktivt utveckla alternativ inom svensk skola, fortsätter Markovits.

Det goda personliga mötet, kompetens och stolthet hos elever och lärare, nytänkande och resultat i form av kunskap och personlig utveckling/mognad är grunden för Stiftelsen Stadsmissionens skolas inriktning.

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se