Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stiftelsen Stadsmissionens skolas övertagande av sex skolor inom JB-koncernen

2013-06-11
Stiftelsen Stadsmissionens skola har tecknat avtal om att överta sex gymnasieskolor inom JB-koncernen. Överlåtelseavtalen var klara och undertecknade innan man från JB-koncernen meddelade att man avvecklar sin kvarvarande verksamhet. Nu inväntar Stiftelsen Stadsmissionens skola endast skolinspektionens godkännande av tillståndsansökningarna för alla sex skolor innan övertagandet är helt klart.

De sex skolorna, som kommer att drivas utan vinstsyfte, är JB Gymnasiet i Stockholm, Sundbyberg, Uppsala, Västerås, Eskilstuna och Örebro. Varken skolorna, personal eller elever kommer att påverkas av att JB-koncernen avvecklas. Överlåtelseavtalen innebär att Stiftelsen Stadsmissionens skola tar över verksamheterna, dvs. inte bolaget eller några av dess ekonomiska åtaganden.  

– Vi har nu varit ute och träffat såväl personal som elever på alla skolorna vi ämnar överta och det känns väldigt bra. Nu ser vi med tillförsikt fram emot skolinspektionens snabba hantering av ärendet så att våra elever kan fortsätta i sina skolor som planerat till hösten, säger Marika Markovits, ordförande Stiftelsen Stadsmissionens skola.

De lokala skolledningarna ser alla positivt på sin nya ägare och skiftet till en idéburen icke-vinstdrivande skola. Även eleverna är positiva till ägarbytet.

– För oss är det absolut viktigast att vi får elevernas förtroende och efter att vi nu har träffat även dem är vi än mer stärkta i vårt beslut om att ta över skolorna, fortsätter Markovits. 

Det goda personliga mötet, kompetens och stolthet hos elever och lärare, nytänkande och resultat i form av kunskap och personlig utveckling är grunden för Stiftelsen Stadsmissionens skolas inriktning.

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se