Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholm Stadsmission lanserar digital barnbok

2012-05-24
Barnboken ”Bor du här?” väcker tankar hos barn om hemlöshet.

Nu lanserar Stockholms Stadsmission för första gången en e-bok för barn. Boken ”Bor du här?” tar upp frågor om hemlöshet ur barnens perspektiv.  En barnbok med ett ämne som författarna Inger Ekbom och Pia Poppelin ser som ett viktigt komplement till det svenska barnboksutbudet. 

Malle är huvudperson i den nya e-barnbok som Stockholms Stadsmission ger ut tillsammans med uTales - en tjänst med digitala böcker för barn som nu lanseras i Sverige. I boken får vi följa Malle, sex år, och hans funderingar. En dag upptäcker Malle att det har flyttat in någon under trappan i källaren. Det är den 44-åriga ”tanten” Liselott som har flyttat in. Hon är hemlös och har ingenstans att sova. 

Funderingar utifrån barns perspektiv

Boken, med illustration av Lisa Rydberg och form av Andreas Lundell, riktar sig till barn i sexårsåldern som antingen kan läsa boken på egen hand eller tillsammans med någon vuxen. Tanken med boken ”Bor du här?” är att den ska inspirera till samtal mellan barn och vuxna om att det idag finns både barn och vuxna i Sverige som saknar ett hem. 

– Idag har gatubilden i Sverige förändrats och ofta möter vi människor som lever i hemlöshet. Barn - precis som vuxna - funderar över sådant de ser i sin vardag och har också ett behov av att prata om det de ser. Det är viktigt att vi vuxna pratar med barn även om svåra frågor, som hemlöshet, säger Inger Ekbom, en av bokens författare. 

”Bor du här?” har tagits fram av Stockholms Stadsmission tillsammans med uTales. Boken går att köpa på uTales.com, http://utales.com/books/bor-du-har och kostar $2.99. E-boken går att läsa genom u-Tales app för iPad eller online på uTales.com. Intäkterna från bokens försäljning går oavkortat till Stockholms Stadsmissions verksamheter för människor i hemlöshet. 

Författare: Inger Ekbom och Pia Poppelin
Illustrationer: Lisa Rydberg
Form: Andreas Lundell

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se