Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission får över en halv miljon kronor av Stockholm Tunnel Runs Charitygrupp

2014-02-11
Den 22 november 2014 arrangeras Stockholm Tunnel Run, en unik 10km löparupplevelse. Arrangören Lidingöloppet har tillägnat en startgrupp till förmån för Stockholms Stadsmission och deras arbete för människor i hemlöshet. Den gruppen är nu fulltecknad och har genererat över en halv miljon kronor till organisationen

 Vi tycker att det är oerhört roligt och imponerande att det är så många som vill vara med oss och hjälpa till att förbättra situationen för de som är hemlösa. Tiden på året, mörkret och den allt mer påtagliga kylan gör att det känns helt rätt att bidra till att Stockholm blir en mänskligare stad för alla, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet

Startgruppen som Stockholm Tunnel Run har tillägnat till förmån för Stockholms Stadsmission består av 1 000 personer. Varje person har betalat 550 kr och tillsammans blir hela bidraget 550 000kr till Stockholms Stadsmission.

- Det är otroligt roligt att så många människor har valt att stödja Stockholms Stadsmission! Vi är överväldigade. 550 000 kronor räcker t.ex. till hela 27 500 värmande luncher på en av våra verksamheter för människor i akut hemlöshet. Att så många människor sluter upp och springer för en mänskligare stad för alla, det är fantastiskt. Vi är också mycket tacksamma över samarbetet med Lidingöloppet som möjliggjort detta, säger Yvonne Borg, Kommunikations- och Insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

De som anmält sig till Charitygruppen kommer uppmärksammas extra under loppet. De som inte hunnit anmäla sig till Charitygruppen har ändå chansen att bidra till Stockholms Stadsmission genom att lägga till 100 kr extra på sin anmälan.

Fakta om Norra länken

Norra länken är Norra Europas största vägtunnelprojekt som byggs av Trafikverket i samarbete med Stockholm Stad. Norra länken byggs för att förbättra trafiksituationen i Stockholm, men också för att minska miljöbelastningen. 

Sandra Axell
Projektledare och teamledare kommunikation

Ge stöd

Tack för att du vill engagera dig för en mänskligare stad. Du kan bli månadsgivare, starta en insamling eller engagera dig som volontär. Du gör skillnad för barnfamiljer i kris, äldre som lever i ensamhet och män och kvinnor som lever i hemlöshet. Vi anpassar vår verksamhet efter de behov vi möter på gatan, i staden. Ditt stöd är viktigt.

Läs mer om Ge stöd