Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission polisanmäler misstankar om koppleri

Flygbild över Stockholm
2018-01-25
På ett boende för vuxna som inte är offentligfinansierad och som drivs av Stockholms Stadsmission har det framkommit misstankar om koppleri. Stockholms Stadsmission har därför gjort en polisanmälan.

– Vi ser väldigt allvarligt på misstankarna och därför gjorde vi en polisanmälan när vi fick kännedom om detta. Att människor som redan befinner sig i en utsatt livssituation kan ha utnyttjats på det här sättet är oerhört sorgligt. Nu måste vi göra allt vi kan för att gå till botten med misstankarna, säger Anna Johansson, socialchef Stockholms Stadsmission.

Bakgrunden är att medarbetare och boende under förra veckan berättade om misstankar om koppleri på boendet för ansvariga hos Stockholms Stadsmission. Det föranledde att en polisanmälan lämnades in den 19 januari.

Det har också framkommit misstankar om bristande rutiner på boendet. Stockholms Stadsmission har initialt vidtagit följande åtgärder:

  • Polisanmälan har lämnats in gällande misstanke om koppleri.
  • Väktare har satts in dygnet runt i den berörda verksamheten.
  • En intern utredning genomförs just nu. Utredningen ska svara på eventuella brister i rutinerna och vilka åtgärder som kan behöva vidtas.
  • Personer på boendet som känt sig otrygga har fått möjlighet att byta boende.

– Vi är nu mycket angelägna om att snabbt förändra situationen så att medarbetare och boende ska känna sig trygga. Det är ett viktigt skäl till att vi valt att sätta in väktare dygnet runt i den berörda verksamheten, säger Anna Johansson.

Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se