Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission satsar på sysselsättning i Brandbergen

2013-12-19
Nu öppnar Stockholms Stadsmission ett socialt företag med två inriktningar i anslutning till det nyöppnade seniorcentret i Brandbergen. Verksamheterna består av ett kafé samt lokalvård av seniorcentret och innebär sysselsättning för totalt åtta personer som idag står långt ifrån arbetsmarknaden.

Under hösten slog Haninge kommun upp portarna till ett nytt seniorcenter i Brandbergen. I samband med satsningen på de äldre väljer nu kommunen, att ta hjälp av Stockholms Stadsmission, för att även investera i kommunens arbetslösa. Detta genom att öppna två nya verksamheter i anslutning till centret – ett kafé som serverar hembakt fikabröd, ekologiskt kaffe och lättare luncher till Brandbergens seniorer, samt en verksamhet som löpande sköter lokalvården av centrets lokal.

– Vi tycker det är otroligt roligt att kunna vara en del av Haninge kommuns stora satsning för de äldre i Brandbergen samtidigt som vi kan erbjuda personer som står utanför arbetslivet möjlighet till kompetensutveckling och handledning med hög kvalitet. Vi ser fram emot att bli en del av det sociala livet i Brandbergen, säger Johanna Nordenskjöld, verksamhetschef för Enheten för Arbetsintegration på Stockholms Stadsmission.

Verksamheterna ger åtta personer sysselsättning 

Enligt statistik från Haninge kommun har arbetslösheten i kommunen närmast fördubblats sedan 2008*. Stockholms Stadsmissions nyetablering i Brandbergen är en del av organisationens arbetsintegrerande sociala företag, vilket innebär att verksamheterna arbetar med att erbjuda personer som idag står långt från arbetsmarknaden arbete och sysselsättning. Genom verksamheterna får sex personer arbetsträning, medan två personer erbjuds tidsbegränsade så kallade utvecklingstjänster.