Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission skickar ut barnbok om hemlöshet till förskolor i Stockholm

Bor du här illustratör Lisa Rydberg
2017-10-18
I samband med Internationella barndagen skickade Stockholms Stadsmission ut boken ”Bor du här?” till förskolor som ligger i områden där Stockholms Stadsmission har sina verksamheter. Boken är skriven av Inger Ekbom och Pia Poppelin som båda arbetar inom Stockholms Stadsmission.

”Bor du här?” handlar om en snart sexårig pojke som en dag träffar Liselott i sin källare när han är på väg till sin kompis Conrad för att bjuda honom till sitt kalas. Liselott och Malle börjar prata och Liselott berättar att hon inte varit på kalas på mycket länge. Malle vill att alla ska komma på hans kalas, även Liselott. Men går det?

Inspirera till samtal

Stockholms Stadsmission hoppas att boken ska inspirera till samtal mellan barn och vuxna om att det idag finns både barn och vuxna i Sverige som saknar ett hem.

–    Det är fullt förståeligt att bli rädd om man överraskas av att någon slagit läger i ens källare eller på vinden. De flesta av oss springer därifrån, vilket säkert är klokt i vissa fall. Men i de allra flesta fall är jag ganska övertygad om att den som befinner sig i ditt hus är bra mycket räddare än vad du behöver vara. Berättelsen om Malle och Liselott handlar om just ett sådant möte, säger Pia Poppelin. 

För mer information, vänligen kontakta:

Maria von Sydow, Pressekreterare Stockholms Stadsmission
0704-37 03 85, maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se
 

Fler böcker

Stockholms Stadsmission har givit ut flera böcker som stöd för när vuxna ska prata med barn om svåra saker.

Läs mer om böckerna här

Beställ "Bor du här?"

Här kan du beställa "Bor du här?". Boken är gratis, kostnad för frakt tillkommer.

Beställ boken här