Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Studenterna på Södertörns högskola samlar in kläder och prylar till förmån för Stockholms Stadsmission

2012-03-08
Under temadagarna Development Day 19-20 mars på Södertörns Högskola samlar studenterna in kläder och prylar från allmänheten till förmån för Stockholm Stadsmission.

Development Day som nu anordnas för andra året i rad är en arbetsmarknadsdag med profil mot utvecklingsfrågor och internationellt arbete. Under två intensiva dagar kommer arbetsgivare inom utvecklingsfrågor möta drivna och engagerade studenter i en kreativ miljö på Södertörns Högskola. Under dessa dagar kommer studenterna att organisera en insamling till förmån för Stockholms Stadsmission.

– Både vi på Stockholms Stadsmission och Development Day arbetar för en bättre värld och för att hjälpa människor som lever i social utsatthet. Vi är mycket tacksamma för att organisatörerna bakom dessa temadagar vill göra en insamling till förmån för vår organisation. Vi hoppas att många tar chansen att överlämna de prylar och kläder som de inte längre använder. De kan ge stor glädje för andra, säger Marie Malm insamlingsansvarig på Stockholms Stadsmissions second hand.

Programmet för arbetsmarknadsdagarna består av såväl workshops och föreläsningar som en mässa. Aktuella teman under Development Day kommer bland annat vara hållbar utveckling och social utsatthet i världen och Sverige. 

– Det är lätt att glömma människor i sin egen närhet när man tänker på människor i utsatthet. Då Stockholms Stadsmission jobbar med att stödja människor som lever i utsatthet här tyckte vi det var den perfekta organisationen att samla in gåvor till, säger Hanna Jansson sponsringsansvarig för Development Day och en av initiativtagarna till insamlingen. 

De skänkta gåvorna används i Stockholms Stadsmissions sociala verksamheter eller säljs i organisationens second handbutiker där överskottet går till de sociala verksamheterna. Kläderna som samlas in på Development Day används antingen i befintligt skick eller omgjorda för Stockholms Stadsmissions egna varumärke REMAKE.