Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sveriges kockelit lagar jullunch för människor i hemlöshet

Jullunch i Kungsträdgården
2018-12-19
Den 20 december är det för sjunde året i rad dags för ”Jullunch för Stockholms hemlösa” i Kungsträdgården i Stockholm. Några av Sveriges bästa kockar som Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Malin Söderström är på plats och lagar lunch som är gratis för människor som lever i utsatthet.

För alla andra kostar lunchen 100 kronor – pengar som går till Stockholms Stadsmissions verksamheter. Bakom initiativet står Johan Turesson och Anders Sewerin från ”Smaka på Stockholm”.

”Ät en betala för två” är ledorden på torsdagens Jullunch för hemlösa i Kungsträdgården i Stockholm. Lunchen består av skinkmackor och julgröt och Mathias Dahlgren bjuder som vanligt på ett vegetariskt alternativ. Initiativet är till förmån för Stockholms Stadsmission där människor som lever i utsatthet äter gratis medan resterande betalar 100 kronor. Samtliga intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmissions verksamheter.

– Vi är otroligt glada över att få vara en del av detta årliga evenemang. Vi hoppas att så många som möjligt kommer ner och gör oss sällskap i Kungsträdgården för att njuta av årets godaste jullunch, säger Marika Hjelm Siegwald, kommunikations- och insamlingschef, Stockholms Stadsmission.

Det här händer i Kungsträdgården den 20/12, kl. 11.00-14.00:

  • Det bjuds på mackor och gröt till människor i hemlöshet. Resterande betalar 100 kronor per portion, som oavkortat går till Stockholms Stadsmission.
  • Stockholms bästa kockar lagar maten; Mathias Dahlgren, Julius Vallmo, Frida Ronge, Micke Göransson, Staffan Naess, Martin Berg, Malin Söderström.
  • Lasse Lindbom med gäster (b.la Cecilia Thorngren, Jamie Meyer, Martin Almgren och Suzzie Tapper) uppträder kl. 12.00 och 13.00.
  • Möjligheten finns också att skänka julklappar till Stockholms Stadsmissions verksamheter. Det som tas emot är nya strumpor, raggsockor, underkläder, underställ, mössor och vantar, samt praktiska hygienartiklar som schampo, deodoranter och rakhyvlar. Viktigt att julklapparna inte är inslagna. Besök stadsmissionen.se för övrig insamling.

För mer information kontakta:

Anders Sewerin, initiativtagare till ”Jullunch för hemlösa” och grundare ”Smaka på Stockholm”,
070-75 64 707, Anders [at] cruyffinstitute.se

Maria von Sydow
Chef Kommunikation
maria.vonsydow [at] stadsmissionen.se