Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Välkommen på alternativ julskyltning

2011-11-17
På söndag startar Stockholms Stadsmissions julskyltning med temat ”Julminnen från förr”. Alla varor i second handbutikernas skyltfönster är till salu, vilket gör att skyltningen är i ständig förändring. Julskyltningen är en förlängning av Stockholms Stadsmissions julkampanj som i år uppmärksammar att även människor i hemlöshet bär med sig klassiska, fina julminnen från förr.

På söndag 20 november kl 11.50, samtidigt som Nordiska Kompaniet på Hamnagatan, avtäcker Stockholms Stadsmissions second handbutiker sina julskyltningar. Temat för skyltningarna är ”Julminnen från förr”. Liksom i Stockholms Stadsmissions julkampanj ligger fokus på att lyfta fram julminnen med tanken att även människor i hemlöshet har firat klassiska jular med fina minnen.

- De flesta av oss är vana att fira julen med nära och kära, familj och vänner. Vi äter god mat, umgås och delar många gemensamma skratt. För 2 982 stockholmare ser julen annorlunda ut. Men alla bär vi på fina gamla julminnen, oavsett livssituation, säger Liza Hallin, enhetschef för Second Hand Retail på Stockholms Stadsmission.

Butikerna har olika teman på julminnen. I Gamla Stans butik illustreras julminnen med rötterna i allmoge, medan skyltfönstren i Upplands Väsbys butik andas 80-tal, Hantverkargatans traditionsenlig hantverksjul, Hagagatans 90-tal, Sundbybergs rustik gammaldags jul och Skånegatans vintage.

Levande julskyltning

Genom att låta alla produkter i skyltfönstren vara till salu blir skyltningen levande och ständigt föränderlig i och med att skyltningsmaterialet byts ut.

- Det unika med vår julskyltning, förutom att man kan köpa alla produkter, är att överskottet går till Stockholms Stadsmissions sociala arbete. Vare sig man skänker saker eller om man handlar hos oss så bidrar man till att Stockholm blir en mänskligare stad, säger Liza Hallin.

Här är samtliga avtäckningar:

Hagagatan
Hantverkargatan
Hornsgatan
Kulturhuset
Liljeholmsgallerian
Skånegatan
Stortorget Gamla stan
Sundbyberg
Väsby centrum 

Välkommen att dela avtäckningen av julskyltningarna med oss. Under avtäckningarna bjuds det på glögg och julstämning på alla Stockholms Stadsmissions second handbutiker.