Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Var fjärde ung mår psykiskt dåligt: Nu öppnas ny hälsomottagning för unga i Stockholm

2013-08-19
Idag öppnas för första gången ett center, med flera verksamheter samlade under ett tak, för att ge hjälp till unga som lever i psykisk utsatthet. Centret Ung Hälsa drivs av Stockholms Stadsmission som samlat barnmorskor, kuratorer, läkare och psykoterapeuter som tillsammans arbetar i team för att förebygga fysisk och psykisk utsatthet bland unga.

Ung Hälsa invigs idag på Fleminggatan 113 och blir startskottet för ett djupare samarbete mellan Stockholms Stadsmissions befintliga verksamheter Terapicenter för unga, Mottagning för unga män och Ungdomsmottagningen.

Samverkan över disciplinerna

Stockholms Stadsmission presenterar idag en ungdomsrapport som visar att 24 procent - var fjärde ung – mellan 18-25 år mår psykiskt dåligt. Genom att samla verksamheterna fås en bättre samverkan och metodutveckling mellan disciplinerna såväl som att unga som behöver praktiskt stöd, hjälp och rådgivning nu har ett ställe att vända sig till.

– Öppningen av Ung Hälsa betyder mycket för våra verksamheter för unga då vi nu kan arbeta tätare över disciplingränserna. Tillsammans skapar vi oss en större helhetsbild av deltagarens livssituation och kan söka lösningar inom ramen av hela vår verksamhet på Ung Hälsa, säger Marika Markovits, direktor för Stockholms Stadsmission.

Ytterligare två verksamheter, Träningsboende för unga och Öppenvård för unga, ligger samlat under samma tak för ökade synergieffekter. Dessutom fyller både Terapicenter för unga och Träningsboendet 10 år i år. 

Vid invigningen presenterar Stockholms Stadsmissionen för första gången en ungdomsrapport, som finns att ladda ner här. 

Ung Hälsa har öppet hus idag mellan kl. 15.00-18.00. Ung Hälsa invigs av Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission, kl 15.00 och därefter följer en spännande eftermiddag med en presentation av satsningen för unga och verksamheterna inom ramen för Ung Hälsa samt Träningsboende och Öppenvård för unga, ett panelsamtal modererat av Dogge Doggelito samt lanseringen av Stockholms Stadsmissions första ungdomsrapport.

Om Ung Hälsa

Ung Hälsa består av tre verksamheter; Terapicenter för unga, Mottagningen för unga män och Stockholms Stadsmissions ungdomsmottagning. Ung Hälsa definierar sitt uppdrag utifrån den ungas perspektiv. Genom att samverka och tillsammans verka brett för att förebygga fysisk och psykisk utsatthet och ohälsa ges unga goda förutsättningar till ökad egenmakt och välbefinnande på en och samma plats. I den integrerade verksamheten arbetar barnmorskor, kuratorer, läkare och psykoterapeuter i team.

Marika Markovits
Senior advisor
marika.markovits [at] stadsmissionen.se