Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Yogamaraton till förmån för Stockholms barn i utsatthet

2013-06-26
Spring 2,1 mil, gör 108 solhälsningar och dansa i två timmar - allt på samma dag. Det är vad The Golden Guru, yogans svar på Ironman, går ut på. Eventet går av stapeln den 14 september i Stockholm. Förutom att genomföra yogamaraton samlar varje deltagare in 2 500 kronor till Stockholms Stadsmissions barn-, ungdoms- och familjeverksamhet.

För andra året i rad är det dags för The Golden Guru i Stockholm. Eventet går ut på att använda yoga som inspiration till socialt ansvarstagande. Detta görs genom att deltagarna utmanar sig själva i en kombination av att träna löpning, yoga och dans - samtidigt som de gör en god gärning och via nära och kära samlar in 2 500 kronor. Insamlade medel går till Stockholms Stadsmissions arbete med barn och unga.

– Att deltagarna engagerar sig och samlar in 2 500 kronor vardera är helt i linje med The Golden Gurus filosofi ”giving is living”. Därför känns det självklart för oss som arrangör att intäkterna går till barn och unga som har det extra tufft i livet. Förra året samlade 30 deltagare in 130 000 kr som gick till Reach Grenada, en non-profit organisation som stödjer barn som lever i utsatthet i Västindien. I år vill vi göra skillnad i den stad eventet arrangeras. Ett samarbete med Stockholms Stadsmission känns därför helt rätt för oss, säger Neo Moreton, grundare av The Golden Guru.

Siktet inställt på 10 städer år 2018

Mixen att springa en halvmara (2,1 mil), att göra 108 solhälsningar och att dansa i två timmar är något som har tagits emot väl. Förra året deltog 30 personer på eventet i Stockholm, i år har antalet deltagare fördubblats. Samtliga 60 platser är redan utsålda.

– Den långsiktiga planen är att eventet ska växa successivt, nästa år siktar vi på att expandera stort i Stockholm, 2015 tar vi det till New York och 2018 ska The Golden Guru arrangeras i 10 städer runt om i världen, fortsätter Neo Moreton.

Det här går pengarna till

I dag lever uppåt 50 000 barn i ekonomiskt utsatta hushåll i Stockholms län, enligt Rädda Barnens senaste mätning (2009). Stockholms Stadsmissions barn-, ungdoms- och familjeverksamhets viktigaste uppgift är att rusta varje individ, förälder som barn, med hopp, självkänsla och framtidstro som ger styrka att skapa bättre förutsättningar i livet. Deltagarna erbjuds bland annat samtalsstöd, ombudsmannaskap, nätverksarbete, ekonomisk rådgivning och utflykter och aktiviteter, som till exempel kolloverksamhet.