Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

You’ll never wear that again – Stockholms Stadsmission inspirerar svenskar till klädinsamling

2012-12-03
Nu startar Stockholms Stadsmission en kampanj för att inspirera svenskar att lämna in kläder till second hand. Intresset för att köpa second handkläder är stort, men Stockholms Stadsmission vill påminna om att många bara använder en bråkdel av sina plagg. Kläder som istället kan lämnas in till Stockholms Stadsmissions second handbutiker och sedan omvandlas till kontanta medel som hjälper människor i utsatta situationer.

Med start i slutet av december kommer Stockholms Stadsmission uppmuntra svenskar att lämna in kläder som ligger och dammar i garderoben. Kampanjen går på Facebook och kallas You’ll never wear that again.

– De flesta människor använder bara en bråkdel av kläderna i sin garderob. Det finns alltså ett stort antal plagg i var persons garderob som aldrig kommer att användas igen, och gör bättre nytta för Stockholms Stadsmission, säger Yvonne Borg, kommunikations- och insamlingschef vid Stockholms Stadsmission.

Stockholms Stadsmission hoppas att kampanjen leder till en ökad mängd insamlade kläder som i sin tur kan omvandlas till kontanta medel och hjälpa människor i utsatta situationer.

Dina facebookfoton hjälper dig att göra gott

Med en facebookapplikation kan allmänheten välja vilka kläder på sina facebookbilder som man inte längre använder. Bilderna på dessa kläder samlas i ett fotogalleri, där man ser vilka kläder man valt att skänka till Stockholms Stadsmission. Därefter kan den goda gärningen delas på Facebook eller på en egen blogg.

För att uppmuntra och inspirera till att fler skänker sina plagg kommer några av Sveriges största modeprofiler inledningsvis att stödja kampanjen You’ll never wear that again.