Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

St Paul - en mötesplats för alla

Verksamheten från St Paul har tillfälligt flyttat till Ragvaldsgatan 10.
Välkommen till Stockholms stadsmissions mötesplats St Paul. Under renoveringen av St Paul finns vi i Maria Magdalenas församlingslokaler på Ragvaldsgatan 10. Mötesplatsen har öppet vardagar klockan 10–14 och erbjuder såväl matgemenskap som gruppaktiviteter. På söndagar har vi gudstjänst med efterföljande frukost från klockan 8.30.

Om Mötesplats St Paul

Lunchen lagas på plats av vår kockar. Det går bra att betala kontant eller med swish. Vi använder till största delen mat från ett annat av våra sociala företag Matmissionen. Varje dag finns två rätter att välja mellan, varav minst en rätt är vegetarisk. Kaffe ingår alltid. Självklart går det bra att komma och umgås utan att köpa mat. Kanske spela en omgång pingis med en ny bekant eller byta ett par ord med personalen? 

Gruppaktiviteter och föredrag

Du kan delta i fasta gruppaktiviteter som tillfälliga föredrag och event. Om inget annat nämns är det öppet för drop in, utan anmälan.

Fasta aktiviteter

Många av våra fasta aktiviteter tar uppehåll under sommaren. Gudstjänsten fortsätter som vanligt varje söndag. 

Sittgympa, måndagar kl 10.15-11 i Stora salen
Vi börjar veckan med att gymnastisera tillsammans. Du behöver inte vara ombytt och tränar sittande efter egen förmåga. 

Mobil- och datorstöd, måndagar kl 13-14 i Stora salen
Har du frågor om din mobiltelefon eller dator? Behöver du hjälp att ladda ned en app eller ändra textstorleken i dina sms? Ta med din egen mobiltelefon eller bärbara dator så hjälper vi efter bästa förmåga. 

Gudstjänst med frukost, söndagar kl 9-10.30 i Stora salen
Vi slår upp portarna klockan 08.30 och börjar samlingen klockan 09. Kommer du sent får du gärna smyga in för att inte störa. Efter gudstjänsten bjuder vi på frukost i matsalen.

Öppen existentiell samtalsgrupp, torsdagar klockan 13-15 i Allrummet (fr.o.m. 22 september)
Samtalsgrupp om existentiella teman. Välkommen på drop-in!

Filosofiska salonger
Våra Filosofiska salonger tar sommaruppehåll. I höst kommer vi med största sannolikhet ha Filosofisk salong i form av en öppen existentiell samtalsgrupp med drop in, en gång per vecka. Mer information kommer. 

Du som vill vara säker på att inte missa någon av våra Filosofiska salonger kan anmäla sig till vårt existentiella nyhetsbrev.

Gruppaktiviteter med anmälan

Anmälan till höstens samtalsgrupper har öppnat. Vi kommer att ha såväl Livsberättargrupper som Existentiella samtalsgrupper. Anmälan gör du här.

För dig som är i behov av stöd

Behöver du stöd kan du boka ett möte med någon av våra ombud. Under första mötet går vi tillsammans igenom dina behov och ser hur vi kan stötta dig. Boka en tid i receptionen eller ring till oss på 08- 684 233 10. 

Kulturcafét startar upp igen

Även kulturcafét är igång med aktiviteter igen efter ett långt coronauppehåll. Schemat uppdateras löpande och senaste informationen finns här.

Samarbete med Hjärnkoll Stockholm

Mötesplats St Paul samarbetar med Hjärnkoll Stockholm och arbetar för att sprida information kring psykisk hälsa och ohälsa. Under coronapandemin har vi framför allt haft inspelade samtal, då vi inte ansett det möjligt att ha livesamtal inför publik. 

Samtalen finns att se på Hjärnkoll Stockholms hemsida via den här länken.  

Varmt välkommen till mötesplats St Paul! 

Mötesplatsen St Paul med aktiviteter ska bidra till gemenskap och samhörighet. 

Vill du veta mer om St Paul?
Erik Holmberg, Platschef St Paul
erik.holmberg [at] stadsmissionen.se

Besök oss:

Ragvaldsgatan 10
11846 Stockholm
Sverige

Öppettider:

Måndag-fredag 10–14
Lunch serveras till klockan 13.45.
Söndagar 9–10.

08-684 233 10
Teatermask liggande mot svart bakgrund. Bild från Pixabay.

Var med och skapa världens häftigaste teater!

Under våren kommer teaterregissören Reine Lööf fortsätta träffa de personer som under hösten samtalade om det samhälle vi lever i. De fem grupperna har nu slagits ihop till en. Samtalen baseras på Martin Hägglunds bok "Vårt enda liv ” och kommer att ligga till grund för en teaterföreställning där vi vill ge människor en röst i debatten om hur vårt samhälle är, och borde vara.