Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Äldrecenter

Mat och gemenskap på Äldrecenter
På Äldrecenter får du chans att träffa andra och umgås, skapa nya kontakter och delta i aktivtiteter. Alla är välkomna oavsett bakgrund och inkomst.

Du som är ålderspensionär över 61 år är välkommen till Äldrecenter för gemenskap över en bit mat och fika. Det finns en rad aktiviteter som till exempel datakurs, sittgympa, yoga och matlagningskurs för män.  

Äldreombud kan ge dig stöd

Här kan du få hjälp från ett äldreombud. Ombudet kan ge stöd i olika situationer som kan hjälpa till att ta reda på dina rättigheter, till exempel om du har rätt till bostadstillägg eller äldreförsörjningsstöd, och andra myndighetskontakter. 

Stödgrupp för anhörigvårdare

En gång i veckan kan du som är pensionär och vårdar en anhörig partner delta i en stödgrupp för anhörigvårdare samtidigt som vår personal och volontärer tar hand om din närstående. Vi fikar och pratar fritt om det som du vill dela med dig av som anhörigvårdare, stort som smått. 

Hembesök av en volontär

Du som bor i Stockholms län men inte har möjlighet att ta dig till våra lokaler kan få hembesök och regelbunden kontakt med en volontär.   

Veckoschema på Äldrecenter:

Du behöver inte anmäla dig i förväg till aktiviteterna och du kan även starta egna aktiviteter.

Måndagar
Datagruppen klockan 10–11 
Sittgympa klockan 13–14

Onsdagar
Sånggrupp klockan 13–14

Torsdagar
Litteraturgrupp klockan 13–14

Fredagar
Sittyoga klockan 10.15–11
Stödgrupp för anhörigvårdare klockan 11.30–13.30

Sy- och stickgrupp 

Måndagar: Öppet hus från klockan 11. Behöver du sy i en knapp eller lägga upp ett par byxor är du välkommen att använda vår symaskin. Vill du få hjälp? Prata med någon av oss i syateljén. Annan tid efter överenskommelse och tänk på att kläderna ska vara tvättade innan du använder symaskinen. 

Efter klockan 12 stickar vi tillsammans. Vi kan vara var upp till sex stycken som stickar samtidigt. Vi stickar mindre saker som halsdukar, handledsvärmare eller mössor. Stickor och restgarner finns på plats. Du kan även få lära dig att sy på symaskin.
Välkommen önskar Lena 

Bridge 

Fredagar: Från klockan 13. Kom och spela bridge och andra kortspel med oss på Äldrecenter. Du behöver inte vara kunnig sedan tidigare. 
Välkommen hälsar Kalle Kämpe

Rickard Loblom
verksamhetschef
Ann-Ci Svensson
kontakt ombud för äldre
Mona Molin
volontäransvarig Äldrecenter
Kerstin Elgholm
ombud för äldre/samordnare
Lasse Ström
ombud för äldre/samordnare
Kontakt och öppettider på Äldrecenter
Drop-in-café: vardagar 10–15
Livsberättargrupper
Anmäl intresse till livsberättargrupper på Äldrecenter

Besök oss:

Fleminggatan 66
112 45 Stockholm
Sverige

Träffa nya vänner på äldrekollo 

På sommaren kan du som är äldre komma från stan och åka på äldrekollo på Stenfasta gästhem. Alla är välkomna oavsett ekonomi. En vecka varje sommar är för dig som identifierar dig som HBT-person och det finns även en särskild vecka för dig som vårdar en anhörig.

Äldrekollo på Stenfasta

Handla mat till lägre pris

Matmissionen i Veddesta, i Järfälla, finns för dig som exempelvis har försörjningsstöd, aktivitetsersättning, LMA-kort eller garantipension. Du kan bli medlem och handla till kraftigt nedsatta priser.

Läs mer om hur du blir medlem