Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Daglig verksamhet

Person som klipper tyg och arbetstränar
Vill du arbeta i en produktionsateljé med tonvikt på sömnad, arbetsglädje och delaktighet efter dina egna förutsättningar? Remake dagliga verksamhet med textil produktion erbjuder dig en kreativ arbetsmiljö och nya yrkeskunskaper.

Den dagliga verksamheten bedrivs integrerad med annan verksamhet som riktar sig till människor som arbetstränar i olika typer av sysselsättningsprogram. Här arbetar du i egen takt med dagligt stöd av handledare och yrkescoach. Välkommen att kontakta oss för mer information eller för att boka in ett studiebesök i våra fina lokaler på Fryksdalsbacken 12 i Farsta strand eller på Sköldvägen 10 i Sollentuna.

Vad innebär daglig verksamhet hos Remake?

Den dagliga verksamheten i Remake består av en textilproduktion med tonvikt på sömnad. Produktionen styrs av en kollektion som tas fram säsongsvis av våra egna designers. Vi kan även erbjuda arbetsuppgifter inom exempelvis gåvohantering, sortering och etikett-tillverkning. Du har även möjlighet att gå vidare till arbetsplatspraktik inom andra verksamheter inom Stockholms Stadsmission sociala företag.

Vad behöver jag ha för förkunskaper? 

Du behöver inte ha några förkunskaper utan du får all den introduktion, arbetsledning och individuell handledning som behövs. Du arbetar efter dina egna förutsättningar och får praktiskt stöd i arbetsmoment samt individuellt stöd via samtal. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan med mål och delmål för vad du vill uppnå och utveckla under din tid hos oss, som sedan följs upp kontinuerligt.

Om insatsen daglig verksamhet

Insatsen daglig verksamhet kan ges till personer i arbetsför ålder, som inte förvärvsarbetar eller studerar och som har en utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd eller en förvärvad hjärnskada enligt 1 § i Lagen om stöd och service (1993:387) till vissa funktionshindrade (LSS). 

Daglig verksamhet Remake vänder sig till dig som tillhör personkrets 1 LSS. Idag finns LOV-avtal (Lag om valfrihetssystem) med Stockholm, Järfälla, Solna, Sollentuna och Nacka kommun. 

Är du berättigad till daglig verksamhet?

Begäran om daglig verksamhet ställs till kommunens biståndshandläggare och görs enligt LSS. Vill du ansöka om daglig verksamhet ska du vända sig till din hemkommun. De som tar hand om ansökan kallas ofta LSS-handläggare.

Läs mer LSS, Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade:
Lättläst beskrivning
 

Lill Wiberg
Föreståndare Daglig verksamhet Remake
Annie Johansson
Handledare/ Yrkescoach Daglig verksamhet Remake

Remake - hållbart mode och design

Remake, Stockholms Stadsmission är vårt eget mode- och designmärke. Remakes produkter tillverkas av second hand-material med målet att nå ökad kvalitet och livslängd. Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Här kan du välja det som passar just dig, handla hållbart och göra ett medvetet val.

Läs mer om Remake - hållbart mode och design

Mer om Remake textila produktion

Daglig verksamhet och arbetsträning hos Remake sker integrerat i verksamheterna Farsta Strand och Sollentuna.

Läs mer

Följ oss

Fredag! Vi steppar loss i Patch Pant. 👖
// In the mood for Patch pants .
.
.
#steppa #patchpants #fridayfeeling #remakesthlm⬜️▪️◻️⬛️▫️🔲◾️◽️🔳 ◻️▪️◾️
Så mycket bra och snyggt med denna teknik
// We love patches!
.
.
.
#patches #patchwork #sustainablefashion #reusedmaterials #remakesthlmRe:sport ⚽️
.
.
.
Photocred: @caiquesilverios #resport #sustainablefashion #remakesthlmRe:sport ⚾️
.
.
.
Photocred: @caiquesilverios #resport #redesign #remakesthlmRe:sport 🏀
.
.
.
Photo cred @caiquesilverios 
#resport #remakesthlm #återbrukRedan fredag ju! Vi har helgöppet (lördag 10-18 söndag 11-18) och bl.a. jättefina t-skirts✌🏽// It’s Friday but no worries, we’re open during the weekend. Welcome!
.
.
.
#friday #patchwork #redesign #remakesthlm #statementtshirt