Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sommarlov är inte lätt för alla

Barn som springer på en gräsmatta.
Under sommarlovet blir utsattheten bland barn och unga tydligare. Det är då skillnaderna märks; vilka som får åka på rid- eller seglarläger och alltid har fullt kylskåp hemma.

Barns sommarlov hänger ihop med föräldrars möjlighet att ta semester.
Avlastningen och stimulansen som skola och fritids ger finns inte under sommarlovet, när samhället stänger ner och “går på semester”.

Öppet hela sommaren

Under sommaren håller vi öppet i alla våra verksamheter för barn och unga, och erbjuder både vår dagliga verksamhet, men också utökade och anpassade utflykter för sommaren. 

Till exempelvis kan vi anordna dyrare aktiviteter som man kanske inte själv har råd med till exempel Gröna Lund och Skansen, men också enklare utflykter till den lokala badplatsen eller aktivitetscenter.

Kollo, den enda semestern

Varje år anordnar Stockholms Stadsmission sommarkollo, så även i år.

-- I år känns det extra roligt att och hålla fler kollon, när vi nu kan mötas utan restriktioner. Ofta är familjekollo den enda semestern som familjer i utsatthet kan få. På kollo kan familjeband stärkas, nya vänskaper skapas och framförallt får leken, glädjen och att vara i naturen, stå i centrum, säger Cecilia Östergren, enhetschef för Stockholm Stadsmissions verksamhet för barn och unga på Södermalm.