Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Järva

Barn på sommarkollo från Unga Station Järva
Unga Station Järva ligger i Blå Huset i Tensta och finns till för dig som är barn och ung mellan 0 till 16 år och din familj. Det är en mötesplats där du kan träffa andra. Du kan gå på någon av våra aktiviteter eller få stöd på olika sätt i frågor som rör dig.    

Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar frukost, middag eller fika och erbjuder samtal och gemenskap.   

Öppen verksamhet

På våra öppna verksamheter är alla välkomna på fika ibland mat, pyssel, gemenskap och samvaro. Du erbjuds en plats där lust, ork och självförtroende får chans att växa och du är välkommen oavsett dagsform.

 • Måndag klockan 16-19. För barn 0-16 år och deras familjer och nätverk. Du får vara med och laga mat som vi sedan äter tillsammans, pyssla och umgås med andra. Under kvällen kör vi Genpep, en aktivitet med rörelse och lek.  
   
 • Onsdag klockan 9.30-12. För barn 0-6 år med familjer. Fokus på språket. Här kan du och ditt barn träffa andra familjer, fika, umgås och prata.
 • Onsdag klockan 16-17.30. För barn, 9-13 år. Välkommen på fika, umgås och prata. Du kan göra saker utifrån olika teman och ibland har vi gäster som kommer och pratar eller gör saker kring dessa teman.
        
 • Fredag klockan 9.30-12. Fokus på hälsa för barn 0-6 år och deras familjer och nätverk.

Samtalsstöd utifrån dina behov

Du som behöver råd och stödsamtal kan boka det på plats eller kontakta oss på telefon eller via e-post. Samtalen är gratis och du kan vara anonym. 

 • I våra öppna verksamheter får du chans till en första kontakt med någon av våra barnombud om du behöver råd och stöd. Du har också möjlighet att boka tid för längre samtalsstöd om du vill. 
 • Samtalsstöd 
 • Barnsamtal för barn mellan 3 och 15 år.
 • Föräldrautbildning med fokus på föräldraskap i Sverige och riktad till utrikesfödda föräldrar med barn i ålder 0 -18 år.
 • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas 10-12 gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen och framtiden. 
 • Våra barnombud kan finnas med som stöd till exempel vid samtal eller i kontakter med olika myndigheter, så som exempelvis skola och socialtjänst. Du kan även få hjälp med att få kontakt med viktiga personer eller släktingar.

Kollo, utflykter och aktiviteter på skollov

Du som kommer till Unga Station Järva har möjlighet att följa med på våra utflykter och aktiviteter. Vissa skollov kan du åka på dag- eller övernattningskollo. Antalet platser är begränsat.

Vad skulle du vilja göra på Unga Station Järva?

Mycket av det som händer på Unga Station Järva kan du vara med och påverka. Kontakta personalen om du har idéer!
 

Malin Oljelund
Unga Station Järva
Enhetschef
Wafa Issa
Unga Station
Verksamhetsområdeschef

Besök oss:

Tenstaplan 8
163 04 Spånga
Sverige

Öppettider:

Måndag: 16–19
Onsdag: 9.30–12, 16–17.30
Fredag: 9.30–12

08-6842 32 53

Senaste gåvorna

2 500 kr
2019-08-18

Från en okänd välgörare, oavsett säsong.

400 kr
2019-08-17

Barn ska inte behöva känna sig utanför för att deras föräldrar är fattiga.

500 kr
2019-08-16

Karin R 22/8 från Anne och Göran Wigart

500 kr
2019-08-16

Jag vill att alla barn,inte bara vissa, ka ha de rätta grejorna vid skolstarten.

300 kr
2019-08-15

Alla kan ge lite och tillsammans hjälper vi de viktigaste, BARNEN!