Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Järva - Tensta

Barn och vuxna på Unga Station Järva
Unga Station i Tensta ligger i Blå Huset och finns till för dig som är barn och ung mellan 0 till 21 år och din familj. Det är en mötesplats där du kan träffa andra. Du kan gå på någon av våra aktiviteter eller få stöd på olika sätt i frågor som rör dig.    

Tillfällig ändring av aktiviteter med anledning av covid-19

På grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd erbjuder Unga Station Järva individuellt anpassat stöd och ekonomisk rådgivning under Unga Stations öppettider för att undvika att människor samlas i grupp. Stöder sker på ett så säkert sätt som möjligt, antingen på plats eller digitalt. Till nya restriktioner kommer är utbudet för våra öppna mötesplatser mycket begränsade. Unga Station Järva arbetar aktivt för att fortsätta möta och stötta barn, unga och deras familjer under pandemin och du är välkommen att kontakta oss för mer information.

Det här kan du göra på Unga Station Järva Tensta

Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar frukost, middag eller fika och erbjuder samtal och gemenskap.

Mötesplats 0-6 år

Riktar sig till föräldrar med barn 0-6 år. Här är det mycket lek utomhus med det naturen har att bjuda på. Vi skapar genom att bygga kojor eller måla på stenar samtidigt som vi har en pedagogisk lek för språket. Vi äter bra tillsammans och rör på oss mycket då hälsa är ett genomgående tema.

Mötesplats familj

Riktar sig till familjer, barn och unga. Vi lagar mat och äter tillsammans, pysslar, leker och umgås.

Mötesplats för unga

Vi har två grupper för barn och unga. Den ena riktar sig till barn mellan 9-11 år och en till unga mellan 12-14 år. Här lagar vi mat och äter tillsammans, leker och pratar om viktiga saker på olika sätt.

Samtalsstöd utifrån dina behov

Du som behöver råd och stödsamtal kan boka det på plats eller kontakta oss på telefon eller via e-post. Samtalen är gratis och du kan vara anonym. Du kan även få information om vår verksamhet, hjälp med att förstå ett brev, eller söka fram information under våran drop-in tid. Andra ärenden hänvisas till att boka in tid med våra barnombud.

Kurser och utbildningar

Under året håller vi i kurser och utbildningar till barn och föräldrar. Dessa är gratis men det krävs att man anmäler sig till dem. Vi erbjuder bland annat:

  • Föräldrautbildning med fokus på föräldraskap i Sverige som riktar sig till utrikesfödda föräldrar med barn i ålder 0-18 år.
  • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas 10 gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen och framtiden.

Ekonomisk rådgivning och stöd

Du som har det svårt ekonomiskt kan får råd och stöd av oss. Du kan exempelvis få hjälp att ta reda på vilka bidrag du har rätt till, stöd för att budgetera och leva med låg inkomst, eller hjälp med presentkort på mat.

Kollo, utflykter och aktiviteter på skollov

Du som kommer till Unga Station Järva har möjlighet att följa med på våra utflykter och aktiviteter. Vissa skollov kan du åka på dag- eller övernattningskollo. Antalet platser är begränsat.

På sommaren arrangerar Stockholms Stadsmission sommarkollo för barn, ungdomar och familjer. Till barnkollo kan barn mellan 9 år och 16 år söka och familjekollo vänder sig till familjer med barn under 18 år och deras nätverk.

Vad skulle du vilja göra på Unga Station Järva?

Mycket av det som händer på Unga Station Järva kan du vara med och påverka. Kontakta personalen om du har idéer!

Unga Station Järva
ungastationjarva [at] stadsmissionen.se
Malin Oljelund
Unga Station Järva
Enhetschef
malin.oljelund [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Järva

Besök oss:

Tenstaplan 8
163 04 Spånga
Sverige

Kontakt och öppettider:

Mötesplats familj
Måndag 16-19

Mötesplats 0-6 år
Onsdag 9.30-12
Fredag 9.30-12

Mötesplats 9-11 år
Onsdag 15.30-17.30

Mötesplats 12-14 år
Torsdag 15-17

Samtalsstöd
Tisdag 9.30-12
Torsdag 13-17.30

Drop-in övrigt stöd
Tisdag 13-15

08-684 232 53