Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Järva - Tensta

Barn och vuxna på Unga Station Järva
Unga Station Järva i Tensta ligger i Blå Huset och finns till för dig som är barn och ung mellan 0 till 21 år och din familj. Det är en mötesplats där du kan träffa andra. Du kan gå på någon av våra aktiviteter eller få stöd på olika sätt i frågor som rör dig.    

Information kring julfiranden

Stockholms Stadsmission har som tradition att anordna olika former av julfirande på våra enheter. Julklappar som samlats in har genom åren delats ut till deltagarna på enheterna. Under pandemin fick vi tänka om och ställa om verksamheterna och det nya blev att öppna en julklappsbutik dit barnfamiljer kunde komma för att välja ut klappar till sina barn och ungdomar. I år går vi tillbaka till att fira som vanligt på våra enheter och kommer inte öppna någon separat julklappsbutik.

Om du har frågor som rör just julklappsutdelning, ber vi dig att i första hand kontakta Stockholms Stadsmissions växel på 08-684 230 00 eller maila info [at] stadsmissionen.se

Det här kan du göra på Unga Station Järva Tensta

Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar alltid mat eller fika när vi har aktiviteter.

Mötesplats 0-6 år

Riktar sig till föräldrar med barn 0-6 år. Här kan du som är hemma med ditt barn komma och träffa andra familjer, leka, umgås och fika.

Mötesplats familj

Riktar sig till barnfamiljer. Vi utgår ofta från ett tema som till exempel Internationella läskunnighetsdagen, Håll Sverige rent eller Flourtantens dag. Vi lekar, pysslar utifrån temat för dagen och äter tillsammans. Det finns nästan alltid någon aktivitet som innehåller rörelse för både stora och små.

Mötesplats 9-11 år

Här kan du fika, umgås med andra barn och delta i olika aktiviteter.
 

Mötesplats 12-14 år

Här kan du fika, umgås med andra barn och delta i olika aktiviteter.
 

Stöd och kurser

Samtalsstöd utifrån dina behov

Du har möjlighet att boka samtal med våra barnombud. Det gäller både barn och föräldrar. Vi arbetar på ditt uppdrag och med dina behov. Behöver du stöd i kontakten med myndigheter eller stödsamtal är du välkommen att kontakta oss och boka en tid för ett första samtal. Kom ihåg att uppge om det finns ett tolkbehov.
 

Gruppverksamhet och kurser

Under året kan du som barn och förälder delta i olika typer av sluten gruppverksamhet och kurser hos oss. Vi arbetar med teman som exempelvis hälsa, barns behov och föräldraskap.

I höst kan du gå en föräldrautbildning. Utbildningen kallas för ”Föräldraskap i Sverige” och riktar sig till utrikesfödda föräldrar med barn i ålder 0–18 år. I kursen får du som förälder information om Sverige kopplat till viktiga teman där fokus är på rättigheter och skyldigheter. Du behöver anmäla dig i förväg för att vara med.

Utflykter och kolloverksamhet

Under skolloven arrangerar vi kollo samt/eller dagsutflykter för barnfamiljer.

Har du en fråga eller vill boka en tid kontakta oss via mail eller telefon:

Unga Station Järva
ungastationjarva [at] stadsmissionen.se
Malin Oljelund
Unga Station Järva
Enhetschef
malin.oljelund [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Järva

Besök oss:

Tenstaplan 8
163 04 Spånga
Sverige

Kontakt och öppettider:

Mötesplats familj
Måndagar: 16-18.30

Mötesplats 0–6 år
Tisdagar: 9.30-12
Fredag: 9.30-12

Mötesplats 9-11 år
Onsdagar: 15.30-17.30

Mötesplats 12-14 år
Torsdagar: 15.30-17.30

Drop-in
Torsdagar: 13-15

08-684 232 53