Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Järva - Tensta

Barn och vuxna på Unga Station Järva
Unga Station Järva i Tensta ligger i Blå Huset och finns till för dig som är barn och ung mellan 0 till 21 år och din familj. Det är en mötesplats där du kan träffa andra. Du kan gå på någon av våra aktiviteter eller få stöd på olika sätt i frågor som rör dig.    

Tillfällig ändring av aktiviteter med anledning av covid-19

På grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd erbjuder Unga Station Järva individuellt anpassat stöd och ekonomisk rådgivning under Unga Stations öppettider för att undvika att människor samlas i grupp. Stödet sker på ett så säkert sätt som möjligt, antingen på plats eller digitalt. Till nya restriktioner kommer är utbudet för våra öppna mötesplatser mycket begränsade. Unga Station Järva arbetar aktivt för att fortsätta möta och stötta barn, unga och deras familjer under pandemin och du är välkommen att kontakta oss för mer information.

Det här kan du göra på Unga Station Järva Tensta

Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar alltid mat eller fika när vi har aktiviteter.

Mötesplats 0-6 år

Riktar sig till föräldrar med barn 0-6 år. Här är det mycket lek utomhus i parker och med vad naturen har att erbjuda. Vi målar, läser böcker och planterar samtidigt som vi tränar samspelet i en pedagogisk lek för språket. Vi har sångsamling, äter bra och rör på oss mycket då hälsa är ett genomgående tema

Mötesplats familj

Riktar sig till barnfamiljer. Vi utgår ofta från ett tema som till exempel Internationella läskunnighetsdagen, Håll Sverige rent eller Flourtantens dag. Vi lekar, pysslar utifrån temat för dagen och äter tillsammans. Det finns nästan alltid någon aktivitet som innehåller rörelse för både stora och små.

Mötesplats för unga

Vi har två grupper för barn och unga. Den ena riktar sig till barn mellan 9-11 år och en till unga mellan 12-14 år. Här lagar vi mat och äter tillsammans, leker och pratar om viktiga saker på olika sätt.

Läxhjälp

Barn och vuxna är välkomna för att få stöd med sina skoluppgifter. Kom hit med skolböckerna så hjälps vi åt!

Samtalsstöd utifrån dina behov

Du som behöver råd och stödsamtal kan boka det på plats eller kontakta oss på telefon eller via e-post. Detta riktar sig till föräldrar eller barn. Samtalen är gratis och du kan vara anonym. Du kan samtala om saker i livet som är svåra just nu och få hjälp att hitta en väg framåt. Vi kan även finnas med som stöd i kontakt med myndigheter, skola eller sjukvård.  Du kan även få information om vår verksamhet, hjälp med att förstå ett brev, eller söka fram information under vår drop-in tid. Andra ärenden hänvisas till att boka in tid med våra barnombud.

Kurser och utbildningar

Under året håller vi i kurser och utbildningar till barn och föräldrar. Dessa är gratis men det krävs att man anmäler sig till dem. Vi erbjuder bland annat:

  • Föräldrautbildning med fokus på föräldraskap i Sverige som riktar sig till utrikesfödda föräldrar med barn i ålder 0-18 år. I kursen får föräldrar information om Sverige kopplat till viktiga teman där fokus är på rättigheter och skyldigheter.
  • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas 10 gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen och framtiden.

Ekonomisk rådgivning och stöd

Du som har det svårt ekonomiskt kan får råd och stöd av oss. Du kan exempelvis få hjälp att ta reda på vilka bidrag du har rätt till, stöd för att budgetera och leva med låg inkomst, eller hjälp med presentkort på mat.

Kollo, utflykter och aktiviteter på skollov

Du som kommer till Unga Station Järva har möjlighet att följa med på våra utflykter och aktiviteter. Vissa skollov kan du åka på dag- eller övernattningskollo.

På sommaren arrangerar Stockholms Stadsmission sommarkollo för familjer med övernattning. På dagarna är det olika aktiviteter på schemat som bada och lekar utomhus.                        

Vad skulle du vilja göra på Unga Station Järva?

Mycket av det som händer på Unga Station Järva kan du vara med och påverka. Kontakta personalen om du har idéer!

Unga Station Järva
ungastationjarva [at] stadsmissionen.se
Malin Oljelund
Unga Station Järva
Enhetschef
malin.oljelund [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Järva

Besök oss:

Tenstaplan 8
163 04 Spånga
Sverige

Kontakt och öppettider:

Måndag: 10-19
Tisdag: 9-17
Onsdag: 9-18
Torsdag: 9-18
Fredag: 9-15

Ring oss för att få svar på frågor och mer information om öppettider för våra verksamheter!

08-684 232 53