Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station Järva - Husby

En mamma kramar om sitt barn och är glad.
Unga station Järva Husby är för dig som är barn och ung mellan 0 till 21 år och din familj. Det är en mötesplats där du kan träffa andra. Du kan gå på någon av våra aktiviteter eller få stöd på olika sätt i frågor som rör dig.

Verksamheten stängd 

På grund av skador i fastigheten är verksamheten stängd tills vidare. Välkommen att kontakta Unga Station Järva Tensta ifall du behöver stöd eller har frågor. 

Det här kan du göra på Unga Station Järva Husby

Du kan få prata med erfarna vuxna om saker som händer i livet och om du har det jobbigt. Du kan delta i aktiviteter och vi serverar alltid mat eller fika när vi har aktiviteter.

Mötesplats familj

Riktar sig till barnfamiljer. Vi utgår ofta från ett tema som till exempel Internationella läskunnighetsdagen, Håll Sverige rent eller Flourtantens dag. Vi lekar, pysslar utifrån temat för dagen och äter tillsammans under kvällen. 

Mötesplats 0-6 år

Här kan du som är hemma med ditt barn komma och träffa andra familjer, leka, umgås och fika.

Stöd utifrån dina behov

Du som behöver råd och stödsamtal kan boka det på plats eller kontakta oss på telefon eller via e-post. Detta riktar sig till föräldrar eller barn. Samtalen är gratis och du kan vara anonym. Du kan även få stöd i kontakten med myndigheter. Välkommen att kontakta oss och boka en tid för ett första samtal. Kom ihåg att uppge om det finns ett tolkbehov.

Gruppverksamheter och kurser

Under året erbjuder vi olika typer av sluten gruppverksamhet för barn och föräldrar. Dessa är gratis men det krävs att man anmäler sig till dem.
Vi erbjuder bland annat:

  • Föräldrautbildning ”Föräldraskap i Sverige” riktar sig till utrikesfödda föräldrar med barn i ålder 0-18 år. I kursen får föräldrar information om Sverige kopplat till viktiga teman där fokus är på rättigheter och skyldigheter. 
  • Hälso- och berättargrupper för barn, ungdomar och vuxna. Grupperna träffas 10 gånger och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen och framtiden.

Utflykter och kolloverksamhet

Vi anordnar kollo för barn och föräldrar som går i våra ordinarie verksamheter. Vill du veta mer, besök den här sidan.

Kontakta Unga Station Järva Husby
ungastationjarva [at] stadsmissionen.se
Malin Oljelund
Unga Station Järva
Enhetschef
malin.oljelund [at] stadsmissionen.se
Kontakta Unga Station Järva Husby
ungastationjarva [at] stadsmissionen.se

Besök oss:

Bergengatan 10
164 35 Kista
Sverige

Öppettider:

OBS! Mötesplatsen håller för tillfället stängt.

08 684 232 53