Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Särskildnyttan – en modell som motverkar permanent hemlöshet

Klyftorna i Stockholm ökar och vi får en alltmer segregerad stad. Personer som redan innan haft svårt att få en bostad, är helt utestängda från bostadsmarknaden. Det är bakgrunden till Särskildnyttan – en boendemodell som gör det möjligt för dem som har det särskilt svårt i samhället att få ett boende.  

Fastighetsbolag  –  bidra med lägenheter och gör skillnad

Som privat fastighetsägare eller allmännyttigt bostadsbolag kan du göra skillnad och bidra till en mänskligare stad. Du kan bidra med enskilda lägenheter som Stockholms Stadsmission hyr ut i andra hand. Därmed kan människor i akut hemlöshet få chans till eget boende – och samtidigt få ett brett stöd som underlättar för hyresgästen i övergången från hemlöshet till eget boende. Stockholms Stadsmission Bostad först levererar stödtjänsterna kring den boende.

Har du en lokal som står tom?

Undersökningar visar att det finns stora ytor som står tomma och som skulle kunna göras om till enklare boenden med tillfälliga bygglov. Men det kräver ombyggnation. Särskildnyttan vill medverka i omställningen av lokaler och omvandla dem till boenden. Kontakta oss för mer information.

Nya samarbeten vid nybyggen

Du som är byggutvecklingsbolag och är öppen för nya idéer och en ny partner? Tillgången till bra och billiga bostäder och boenden i Stockholms län är liten, men behovet är stort. Särskildnyttan för samtal med olika kranskommuner i Stockholms län om markaviseringar och vi vill gärna samarbeta med projekteringsbolag och byggutvecklingsföretag.
 

Pernilla Parding
Verksamhetsområdeschef

Aina hittade hem

Aina Korhonen har levt i hemlöshet och tvingats bo i tvättstugor och på soffan hos kompisar i många år. Nu har hon äntligen fått en dörr att stänga om sig och en tillvaro som hon gör allt för att behålla.

Läs om Ainas väg mot eget boende

Så fördelas boendena

Stockholms Stadsmissions Bostad först ger människor i hemlöshet med psykosocial problematik, en möjlighet till permanent boende i egen lägenhet. Utgångspunkten är att man först får ett tryggt boende sedan får personen det stöd som behövs för att boendet ska fungera.

Läs mer om Bostad först