Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Coronavirus- nu mobiliserar Stockholms Stadsmission

Stadsmissionen mobiliserar inför corona. Man får en smörgås i av personal.
Nu mobiliserar vi våra resurser, för att så långt det går, fortsatt kunna ta emot deltagare i våra verksamheter. Läget är akut när det nu sker en samhällsspridning av coronaviruset (Covid-19) i Stockholm.

Många av våra deltagare tillhör den grupp som löper mycket stor risk att bli allvarligt sjuka vid smitta. Därför är det extra viktigt att våra deltagare som redan lever i en utsatt livssituation får fortsatt hjälp av både civilsamhället och av staden. 

Inom Stockholms Stadsmission har vi utarbetat rutiner för våra högriskverksamheter. Det innebär bland annat att vi ser över hur varje verksamhet prioriterar och agerar för att på bästa sätt kunna fortsätta driva verksamhet för alla våra deltagare med målet att våra åtgärder ska gagna deltagarnas hälsa och trygghet.

Ställer om

I och med risken att många i samhället kommer bli smittade fokuserar vi också på att planera för extra bemanning vid behov. Ett annat exempel är att vi ställer om dagverksamheten i St Paul. Den ägnar sig helt och hållet åt att tillgodose basbehovsstöd för våra äldre deltagare som kommer dit. St Paul kommer därför inte ha sina ordinarie gruppaktiviteter. Däremot är deltagarna välkomna till St Paul för att hämta ut matpaket.

"Viktigt att värna om varandra"

St Paul tillsammans med våra volontärer hjälper också till med hemkörning av matlådor till våra äldre deltagare som i det nuvarande läget, med hög risk för smittspridning, bör hålla sig hemma.

--- Nu är det viktigare än någonsin att vi alla tillsammans agerar klokt, följer myndigheternas rekommendationer, värnar om varandra och särskilt tänker på alla människor som redan lever i en utsatt livssituation och som nu riskerar att bli mycket sjuka, säger Jonas Wihlstrand, socialchef Stockholms Stadsmission.

Fortsätter att ge stöd

Vi följer utvecklingen och förbereder våra verksamheter så långt det går. Vi är alla medvetna om att läget kan förändras drastiskt och att nya beslut får tas utifrån det. Vårt mål är att på bästa sätt kunna fortsätta driva verksamhet för alla våra deltagare som lever i utsatthet och som behöver akut stöd och hjälp av oss.

Ta hand om varandra.