Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission under pandemin (covid-19)

Stadsmissionen mobiliserar inför corona. Man får en smörgås i av personal.
Vi fortsätter att hålla öppet i våra verksamheter för att kunna ta emot våra deltagare under den pågående pandemin (covid-19). Många av våra deltagare tillhör den grupp som löper stor risk att bli allvarligt sjuka vid smitta. Därför är det extra viktigt att våra deltagare som redan lever i en utsatt livssituation får fortsatt hjälp av både civilsamhället och av staden. 

Inom Stockholms Stadsmission har vi utarbetat rutiner för våra högriskverksamheter. Det innebär bland annat att vi ser över hur varje verksamhet prioriterar och agerar för att på bästa sätt fortsätta driva verksamhet för alla våra deltagare med målet att våra åtgärder ska gagna deltagarnas hälsa och trygghet.

Vi har ställt om under pandemin

I och med risken att många i samhället kommer bli smittade var vi tidigt ute och planerade för att ha en god tillgång till extra bemanning vid behov. Ett annat exempel är att vi ställer om dagverksamheten i exempelvis St Paul. Den ägnar sig helt och hållet åt att tillgodose basbehovsstöd för våra äldre deltagare. Gruppaktiviteterna få vänta tills att spridningen avtagit och nya rekommendationer har kommit. Däremot är deltagarna välkomna till St Paul för att hämta ut matpaket. Volontärerna vid St Paul hjälper också till med hemkörning av matlådor till våra äldre deltagare som i det nuvarande läget, på inrådan av Folkhälsomyndigheten, bör hålla sig hemma. I våra enheter inom Unga Station som vänder sig till barn, unga och deras familjer har många av aktiviteterna flyttats utomhus. Även här delar vi ut matlådor och matkassar till våra deltagare.

"Viktigt att värna om varandra"

--- Nu är det viktigare än någonsin att vi alla tillsammans agerar klokt, fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer, värnar om varandra och särskilt tänker på alla människor som redan lever i en utsatt livssituation och som riskerar att bli mycket sjuka om de blir smittade, säger Jonas Wihlstrand, socialchef Stockholms Stadsmission.

Fortsätter att ge stöd

Vi följer utvecklingen och fortsätter att hålla öppet. Vi är alla medvetna om att läget kan förändras drastiskt och att nya beslut får tas utifrån det. Vårt mål är att på bästa sätt fortsätta driva verksamhet för alla våra deltagare som lever i utsatthet och som behöver akut stöd och hjälp av oss.

Ta hand om varandra.