Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Matmissionen

matplock_veddesta
I Matmissionen är alla välkomna att handla och bidra till minskat matsvinn. Är du medlem får du dessutom handla varor till en tredjedel av vanligt butikspris eller mindre. För närvarande har tyvärr Matmissionen i Hägersten stängt för renovering till senare delen av juni. Matmissionen i Veddesta har öppet som vanligt.

Matmissionen är matbutiken som gör det möjligt för dig som lever i ekonomisk utsatthet att handla mat till reducerat pris. Matmissionen är också en plats för arbetsträning och bidrar till att minska matsvinnet.

Du hittar våra butiker i Veddesta köpcentrum och i Hägersten på Bäckvägen 147. Tyvärr är butiken i Hägersten stängd för renovering till senare delen av juni. Matmissionen har Axfood som medgrundare men ägs och drivs av Stockholms Stadsmission. Matmissionen tillhör Stockholms Stadsmission verksamhetsområde Matcentralen där vi arbetar med arbetsintegration och att reducera matsvinn. 

Matmissionens tre viktigaste mål

  • Bidra till minskat matsvinn och därmed påverka miljön.
  • Möjliggöra för människor som lever i ekonomisk utsatthet att handla livsmedel till kraftigt reducerat pris.
  • Erbjuda människor som vill arbetsträna och närma sig arbetsmarknaden genom att ge dem personligt stöd, yrkeserfarenhet inom butik och service, logistik och livsmedelshantering.

Medlemskap

Ett medlemskap i Matmissionen ger rabatt som innebär att du betalar 1/3 av ordinarie pris. Köp begränsas till 250 kronor i veckan (efter dragen rabatt) i båda butikerna. Som medlem får du även rabatt på luncher och fika i MatRätt, lunchrestaurang och café i Veddesta Köpcentrum

Kan jag bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning i månaden.

Lever du på sjukpenning, sjukersättning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller lön måste din inkomst vara mindre än 9290 kr/månad efter skatt för att du ska kunna bli medlem.  

Studerande kan inte bli medlem i Matmissionen.

Hur och var ansöker jag?

Om du är kvalificerad till medlemskap enligt ovan är du välkommen att ansöka om medlemskap som gäller i Matmissionen:

  • l Veddesta köpcentrum, i anslutning till Matmissionen har vi en medlemslokal som har öppet onsdagar 13-15.

Ta med giltig ID-handling samt beslut/utbetalningsavi som styrker att du lever upp till kriterierna för medlemskap. Se kriterierna ovan. Har du lön ska du antingen ta med din senaste löneavi samt dina tre månaders senaste kontoutdrag eller förra årets deklaration. Har du pension ska du ta med utbetalningsavi eller förra årets deklaration. Medlemskapet gäller i båda butikerna, är giltigt i ett år och ska därefter förnyas.

Frågor om medlemskap

Ring butik: Veddesta 08-6842 34 09 alt. mejla matmissionen@stadsmissionen.se

Vilka varor säljs i butiken?

Sortimentet i butiken består av donerat livsmedelsöverskott – produkter med till exempel korta datum eller mindre förpackningsskador. Den stora majoriteten av varor kommer direkt från leverantörerna, som av olika skäl har gjort felaktiga prognoser och står med överlager. Dessa varor har oftast flera dagar eller veckor kvar innan bäst före datum.  För information om aktuella produkter och erbjudanden i butik, följ Matmissionen på facebook 

Tove Larsson
verksamhetsledare Matmissionen Veddesta
Jenny Rydell
Handledare för arbetsträning butik Veddesta
Matmissionen i Veddesta har öppettider/kontakt:
Mån - Fre 12-17.30 Helg/Röda dagar stängt

Besök oss:

Veddestavägen 13
175 62 Järfälla
Sverige

Matmissionen i Veddesta
Veddestavägen 13
175 62 Järfälla

Pendeltåg och buss
Från Stockholm/Centralen tar du pendeltåget till station Barkarby, anslutningsbuss 541 till hållplats Veddesta centrum. Från station Barkarby kan du även promenera, det tar cirka 10 minuter till Veddesta köpcentrum.

Bil
Gratis kundparkering vid Veddesta köpcentrum.

Matmissionen i Hägersten (STÄNGT för renovering t.o.m maj/juni)
Bäckvägen 147
129 33 Hägersten

Skänk mat och livsmedel

Donerad mat och livsmedelsvinn redistribueras till sociala verksamheter runt om i Stockholm eller säljs i Matmissionen, en social matbutik som finns i Hägersten och Veddesta. Maten kan även komma att tillagas i MatRätt, en lunchrestaurang i Veddesta.

Läs mer om Skänk mat och livsmedel

Arbetsträna hos oss

Så får du en plats hos Stockholms Stadsmission

För dig som är intresserad av arbetsträning