Second hand

Stockholms Stadsmission driver populära second handbutiker runt om i Stockholmsområdet. I butikerna säljs kläder, accessoarer, möbler, husgeråd, skivor och böcker som skänkts av privatpersoner och företag. Butikerna har olika inriktning och sortiment och fylls löpande på med nya varor. Välkommen!

Aktuellt! Från och med torsdagen den 13 november har vi julsaker ute i våra butiker!

I våra second handbutiker säljs allt från vintagekläder och retromöbler till enkla dricksglas och pocketböcker. Butikerna har alla olika inriktningar, som t ex Hantverkargatan - märkessortiment,Hagagatan -skivshop och caféhörna, Skånegatan -trend, Gamla Stan -konst och antikviteter.Hornsgatan och Liljeholmstorget - brett sortiment med prylar, kläder och möbler. Butikerna i Solna ochVäsby Centrum har mysig cafédel i butiken. Sickla har brett utbud av böcker och i Sätra kan ni köpa textilier till kilopris!

REMAKE-Butiken i Hökarängen och Infoshopen i City säljer främst REMAKE-produkter och andra produkter som bidrar till ett hållbart samhälle. Här kan man även få mer information om Stockholms Stadsmission verksamheter. OBS! Infoshopen har ingen möjlighet att ta emot gåvoinsamling pga utrymmesskäl.

Vi återanvänder 17 ton textilier i veckan

Genom second handbutikerna bidrar vi till ett hållbart samhälle där saker återanvänds och tas tillvara samtidigt som det skapas möjligheter för människor att växa genom arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen för deltagare i de sociala verksamheterna och elever i Stockholms Stadsmissions skolstiftelse. Överskottet från försäljningen går till Stockholms Stadsmissions sociala arbete. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för våra deltagare och till vårt arbete för en mänskligare stad för alla.

Korta fakta

Kontakt

Janna Hellerup Ulvselius
Chef Sociala företag
08-68 42 3015

Sonny Wall 
Verksamhetschef Second Hand Retail
08-68 42 3402

Frågor om second hand
Maila oss

Frågor om att skänka saker till second hand
Maila oss

Våra butiker

Notiser