Second hand

Stockholms Stadsmission driver populära second handbutiker som sociala företag. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för personer att närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning.

 

möbler 

Aktuellt! Vi byter kassasystem i våra butiker vilket medför att vi för tillfället har uppehåll av försäljning och inlösen av presentkort i våra butiker.

De flesta av våra second handbutiker har ett brett sortiment men med lite olika inriktningar, som t ex 
Hantverkargatan 78 - med märkessortiment, Hagagatan 3 -skivshop och barnhörna med kläder och böcker samt mindre caféhörna, Skånegatan 75 -trend och vintage, butiken i Gamla Stan, på Köpmangatan 15 -har konst, böcker, möbler och antikviteter. Hornsgatan 58 med möbler, Liljeholmstorget har brett sortiment med tavlor och mycket för barn.  I Solna samt  Väsby Centrum finns mysiga cafédelar i butiken. I Sickla köpkvarter bland annat böcker och lampor. I Sätra finner du större möbler och kan köpa textilier till kilopris! Hallunda är vår senaste rad av butiker, har även de textilsortiment i kilopris. Butiken i Vällingby har brett sortiment med det mesta.  ReTuna är belägen i återbruksgallerian Retuna, Eskilstuna

REMAKE
REMAKE är Stockholms Stadsmissions eget hållbara designmärke. Du hittar våra REMAKE -produkter/butiker i Hökarängen på Pepparvägen 9 i city på Klarabergsgatan 33. Vi har även öppnat REMAKE även i Sollentuna.

 

Ditt bidrag!

För miljö...
När du skänker gåvor eller handlar hos oss bidrar du till ett hållbarare samhälle. Genom att köpa second hand bidrar du till att saker återanvänds och tas tillvara. Idag återanvänder vi cirka 25 ton textilier i veckan. Begagnade kläder innehåller inte heller lika många kemikalier som nya kläder då de har tvättats många gånger. Påsarna som du kan köpa i vår butik är dessutom komposterbara påsar som förmultnar inom 18 månader.

...och människor!
Second handbutikerna bedrivs som sociala företag där det skapas möjligheter för människor att växa genom arbetsträning och praktikplatser. Gåvor går bland annat till våra sociala verksamheter eller säljs i butik. Överskottet från försäljningen går till vårt arbete med arbetsintegration och ger oss möjlighet få fler personer att närma sig arbetsmarknaden.

Korta fakta

Kontakt
Frågor om second hand- Gåvoinlämning mm.
Maila oss
Mån-fre kl 8-17
Tel: 08-684 234 10

Övriga frågor om verksamheten:
Sonny Wall 
Verksamhetschef Second Hand Retail
08-68 42 3402

Maria Lagerman
Verksamhetschef Remake

Våra butiker

Notiser