Second hand

Stockholms Stadsmission driver populära second handbutiker runt om i Stockholmsområdet. I butikerna säljs kläder, accessoarer, möbler, husgeråd, skivor och böcker som skänkts av privatpersoner och företag. Butikerna har olika inriktning och sortiment och fylls löpande på med nya varor. Välkommen!

Aktuellt! Den 22 december börjar vår julrea! Välkomna och fynda julpynt upp till halva priset! 

Butikerna har alla olika inriktningar, som t ex Hantverkargatan 78 - märkessortiment, Hagagatan 3 -skivshop och caféhörna, Skånegatan 75 -trend, Gamla Stan, Trångsund 8 -konst och antikviteter. Hornsgatan 58 och Liljeholmstorget 7 i gallerian har- brett sortiment med prylar, kläder och möbler. Butikerna i Solna centrum och Väsby Centrum på Dragonvägen 86 har mysig cafédel i butiken. I Sickla köpkvarter på Siroccogatan 20 finns ett brett utbud av böcker och i Sätra på Murmästarvägen 1 finner du mycket möbler kan köpa textilier till kilopris!

REMAKE-Butiken i Hökarängen på Pepparvägen 9 och Infoshopen i City på Klarabergsgatan 33 säljer främst REMAKE-produkter och andra produkter som bidrar till ett hållbart samhälle. Här kan man även få mer information om Stockholms Stadsmission verksamheter. OBS! Infoshopen har ingen möjlighet att ta emot gåvoinsamling pga utrymmesskäl.I våra second handbutiker säljs allt från vintagekläder och retromöbler till enkla dricksglas och pocketböcker.

Vi återanvänder cirka 17 ton textilier i veckan
Genom second handbutikerna bidrar vi till ett hållbart samhälle där saker återanvänds och tas tillvara samtidigt som det skapas möjligheter för människor att växa genom arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen för deltagare i de sociala verksamheterna och elever i Stockholms Stadsmissions skolstiftelse. Överskottet från försäljningen går till Stockholms Stadsmissions sociala arbete. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för våra deltagare och till vårt arbete för en mänskligare stad för alla.

Vår verksamhet är ett socialt företag
Stockholms Stadsmission second hand bedrivs som ett socialt företag och erbjuder platser för arbetsträning, arbetsprövning och sysselsättning.

Korta fakta

Kontakt

Janna Hellerup Ulvselius
Chef Sociala företag
08-68 42 3015

Sonny Wall 
Verksamhetschef Second Hand Retail
08-68 42 3402

Frågor om second hand
Maila oss

Frågor om att skänka saker till second hand
Maila oss

Våra butiker

Notiser