Second hand

Stockholms Stadsmission driver populära secondhandbutiker runt om i staden. I butikerna säljs kläder, accessoarer, möbler, husgeråd, skivor och böcker som skänkts av privatpersoner och företag. Butikerna har olika inriktning och sortiment och fylls löpande på med nya varor. Välkommen!

I butikerna säljs allt från vintagekläder och retromöbler till enkla dricksglas och pocketböcker. Butikerna har alla olika inriktningar, som t ex Hantverkargatan - märkessortiment, Hagagatan - skivshop, Skånegatan - trend, Gamla Stan - konst och antikviteter samt Hornsgatan och Liljeholmstorget - brett sortiment av prylar, kläder och möbler. Butiken i Hökarängen säljer främst REMAKE-produkter och andra produkter som bidrar till ett hållbart samhälle. Här kan man även få information om Stockholms Stadsmission. Butikerna på Hagagatan, i Sundbyberg och Väsby centrum har en mysig kafédel i butiken och i butiken i Sätra kan ni köpa second hand till kilopris!


Vi återanvänder 7 ton varor i veckan

Genom second handbutikerna bidrar vi till ett hållbart samhälle där saker återanvänds och tas tillvara samtidigt som det skapas möjligheter för människor att växa genom arbetsträning, praktikplatser och arbetstillfällen för deltagare i de sociala verksamheterna och elever i Stockholms Stadsmissions skola. Överskottet från försäljningen går till Stockholms Stadsmissions sociala arbete. På så sätt omvandlas sakerna till kontanta medel som används till ökade insatser för våra deltagare och till vårt arbete för en mänskligare stad för alla.

Korta fakta

Kontakt

Janna Hellerup Ulvselius
Chef Sociala företag
08-68 42 3015

Sonny Wall 
Verksamhetschef Second Hand Retail
08-68 42 3402

Frågor om second hand
Maila oss

Frågor om att skänka saker till second hand
Maila oss

Notiser