Second hand

Stockholms Stadsmission driver populära second handbutiker som sociala företag runt om i Stockholmsområdet. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för personer att närma sig arbetsmarknaden.

Aktuellt! Den 28 augusti öppnar vi butik i Sveriges första återbruksgalleria, ReTuna i Eskilstuna!

Second hand
De flesta av våra second handbutiker har ett brett sortiment men med lite olika inriktningar, som t ex 
Hantverkargatan 78 - med märkessortiment, Hagagatan 3 -skivshop och barnhörna med kläder och böcker samt mindre caféhörna, Skånegatan 75 -trend och vintage, Butiken i Gamla Stan, på Trångsund 8 -konst och antikviteter. Hornsgatan 58 med möbler, Liljeholmstorget har brett sortiment med tavlor och mycket för barn.  I Solna samt  Väsby Centrum finns mysiga cafédelar i butiken. I Sickla köpkvarter bland annat böcker och lampor. I Sätra finner du större möbler och kan köpa textilier till kilopris! Butiken i Vällingby har brett sortiment med det mesta. ReTuna är vårt senaste tillskott och är belägen i återbruksgallerian Retuna, Eskilstuna

REMAKE
Våra varor i REMAKE hittar du i Hökarängen på Pepparvägen 9, i Gamla stan, Skånegatan, Sickla köpkvarter och Infoshopen i City på Klarabergsgatan 33.  I Infoshopen finns produkter som bidrar till ett hållbart samhälle. Här kan man även få mer information om Stockholms Stadsmission verksamheter. 

För miljö...
När du skänker gåvor eller handlar hjälper du oss att göra Stockholm till en mänskligare stad. Genom second handbutikerna bidrar vi till ett hållbart samhälle där saker återanvänds och tas tillvara. Idag återanvänder vi cirka 17 ton textilier i veckan. Begagnade kläder innehåller inte heller lika många kemikalier som nya kläder då de har tvättats många gånger. Läs gärna mer om projektet RE-PAIR där gamla skor får nytt liv.

...och människor!
Second handbutikerna bedrivs som sociala företag där det skapas möjligheter för människor att växa genom arbetsträning, praktikplatser och sysselsättning. Överskottet från försäljningen går till vårt arbete med arbetsintegration och ger oss möjlighet få fler personer att närma sig arbetsmarknaden.

Korta fakta

Kontakt

Anneli Åström
Områdeschef Sociala företag
08-68 42 3015

Sonny Wall 
Verksamhetschef Second Hand Retail
08-68 42 3402

Frågor om second hand
Maila oss

Frågor om att skänka saker till second hand
Maila oss

Våra butiker

Notiser