REMAKE - Stockholms Stadsmissions eget märke

REMAKE´s design grundar sig i hållbarhet och långsiktighet. Vi tar vara på de resurser som finns och har som mål att öka kvaliteten och livslängden på en produkt. Vi är ett av Stockholm Stadsmissions sociala företag och här arbetar vi med arbetsintegration utifrån individuella förutsättningar.

REMAKE´s design grundar sig i långsiktighet och hållbarhet.
Våra produkter står fria från trender. Vi eftersträvar hög kvalitet i såväl urval av material som i sömnad. Vi tar vara på de resurser som finns och lägger bara i undantagsfall till nya element för att öka kvaliteten och livslängen på en vara. Vår ambition är att alla som känna att det finns något som passar. Våra plagg är i unisex och har inga storlekar. På så vis kan du välja det som passar dig.

Lokalt återbruk av 2,5 ton per år
Till våra REMAKE-produkter använder vi oss av material som redan är tillverkat och köper i så liten mån som möjligt nytt. Vi tror på att förbruka så lite ny råvara som möjligt. Vi återbrukar runt 2,5 ton per år. Textilspill hamnar som stoppning i vår puff eller blir till metervara.  Det som vi inte längre behöver tillämpar vi avfallstrappan.

I vår butik på Klarabergsgatan 33 hjälper vi dig med att ta hand om det du har t.ex. genom att erbjuda sytillbehör och lagningskit. Vi hälper även gärna till och hittar lösningar med lagningar och reparationer för just dina plagg, väskor eller glasögon. Vi producerar våra produkter lokalt i Remakeateljéer i Sätra, Sollentuna eller i Hökarängen där vi även har butik. Vi bedriver även daglig verksamhet  i vår ateljé i Hökarängen.

Socialt ansvarstagande med långsiktighet
Vi är ett socialt företag inom Stockholms Stadsmission som möjliggör arbetsträning för människor som vill tillbaka eller närma sig arbetslivet. Som vår kund eller samarbetspartner kan du ibland få vara beredd på att saker kan ta lite längre tid. Här skapar vi god arbetsmiljö och alla hos oss ska ha meningsfulla arbetsuppgifter. Saker får ta tid då individuella förutsättningar går först. Läs mer i vår hållbarhetsguide. eller läs mer om vårt hållbarhetsarbete i årsredovisningen 2015.

Samarbeten

Vi tror på att dela med oss. Vi samarbetar gärna med personer, företag och organisationer som delar våra värderingar och vår framtidstro. Vi samarbetar helst med andra lokala aktörer. Vill du kontakta oss gällande hållbarhetsfrågor eller samarbeten. Välkommen att kontakta oss i butik eller via mejl Remake@stadsmissionen.se


Tips! 
Vi anordnar workshops och utställningar i vår citybutik och kan erbjuda workshops för företag eller grupper. Läs mer.  

 

Följ gärna Remake på Facebook     

eller instagram remakesthlm

 Korta fakta

Vill du ha mer information om Remake? Maila oss!

Köpställen:
Remake City, Klarabergsgatan 33
tel: 08-68 42 34 30, öppettider: mån-fre 10-18,  lör: 10-16

Remake Hökarängen, Pepparvägen 9
tel: 08-68 42 3490, öppettider: tis-fre 10-16, lör 11-15

Remake Sollentuna, Sköldvägen 10 
tel: 08-68 42 3476 öppettider: ons-tors kl. 11.00-16.00

 

Kontakt för företag/Inredningsuppdrag: Verksamhetschef Maria Lagerman, maria.lagerman@remake.se, 08-68 42 3483

Följ oss gärna på facebook Remake Stockholms Stadsmission eller instagram remakesthlm

 

 

Notiser