Blå Husets fritidsgård

Blå Huset fritidsgård i Tensta är en fritidsgård för ungdomar mellan 13 och 20 år som erbjuder aktiviteter utifrån besökarnas behov och önskemål. Hos oss kommer ungdomarnas behov i första hand och alla möter varandra med respekt.

Blå huset i Tensta är en öppen mötesplats med olika aktiviteter för ungdomar där Stockholms Stadsmission driver fritidsgård och Tensta boxningsklubb. I Blå huset finns även Kulturskolan, som vänder sig till barn och ungdomar i åldern 6-22 år.

Stadsmissionen och Kulturskolan samarbetar i Blå Huset för att tillsammans erbjuda alla ungdomar i Tensta en mötesplats med ett brett utbud av aktiviteter. Varje dag sker en särskild aktivitet, förutom basutbudet på fritidsgården. På Kulturskolan finns förutom olika kurser även teater/dansföreställningar, som vänder sig tll allmänheten.

Vårt gemensamma mål är att våra deltagare ska uppleva att Blå Huset är Möjligheternas Hus - där var och en kan få inspiration och stöd för att bli den man vill bli.

Samarbetet mellan Stadsmissionen och Kulturskolan syftar till att skapa ett rörligt och dynamiskt hus - där även andra grupper ska känna att de kan ta del av Blå Huset. I  dagsläget finns exempelvis Somaliska föräldraföreningen, Unifying Arts och Unga Nyskapare - nästa månad kan nya spännande grupper ha tillkommit.

Utvecklingen i Blå Huset sker i nära samarbete med Spånga Tensta barn och fritidsförvaltning.

Fritidsgården

Blå Husets fritidsgård är för dig mellan 13-20 år. I verksamheten finns café med datorer, biljard, tjejrum, musikstudio, replokal och mycket mer. Kom till oss om du vill vara på en plats där du alltid är välkommen och där du möts av glädje.

För att starta nya projekt eller aktiviteter är du välkommen att besöka oss och prata med personalen. Vi kan stötta dig i att planera och genomföra projekt, och även vägleda dig i att söka finansiering. Annars är det bara att ta för sig av alla de aktiviteter som vi har, och vi hoppas att du kommer att hitta något som passar dig.

Telefon: 08-36 12 06

Öppettider:

Tisdag, onsdag och torsdag kl. 16-21.
Fredag kl. 16-23 samt lördag kl 15-23.

Kolla in Blå huset på Facebook

Tensta boxningsklubb

I Tensta boxningsklubb, som är en av Sveriges mest framgångsrika, har många boxningsmästare börjat sin karriär. I fräscha lokaler tränar både killar och tjejer från 10 års ålder och uppåt. Träningstider finns på samtliga vardagar. Här blir du coachad av svenska mästare och VM-medaljörer och blir garanterat svettig. Välkommen till Tensta boxningsklubb, där det alltid finns plats för nya talanger.

Huvudtränare: Tonton Semakala
Telefon: 070-77 598 24

I samma lokaler som Blå Huset finns även Unga Station Järva - Blå Station - en verksamhet för barn- och unga upp till 16 år och deras familjer. 

Korta fakta

Telefon Blå Huset:
08-36 05 99

Adress:
Tenstaplan 8

Visa på karta

Tunnelbana:
Tensta, uppgång Hagstråket

Verksamhetschef 
Caroline Karlsson
08-684 232 50

Verksamhetsledare
Marcelo Pereyra 
08-684 232 54

Blå Husets fritidsgård drivs av Stockholms Stadsmission på entreprenad av Stockholms Stad.

Notiser