Så kan du bidra i jul

Julfirande med tomte på en av Stockholms Stadsmissions mötesplatser.
Julen är en svår tid för många människor, då utanförskap och ensamhet gör sig extra påmint. Till oss kommer människor som lever med små eller inga ekonomiska marginaler, som saknar tak över huvudet, eller som söker gemenskap och stöd under svåra perioder i livet. Här har vi samlat information om hur du kan bidra till att fler människor får möjlighet att fira jul i värme och gemenskap.

Ge gåvobevis eller presentkort i julklapp

I vår gåvoshop hittar du julklappen till den som redan har allt. Du kan också ge bort ett presentkort - köp det online eller i någon av Stockholms Stadsmissions second hand-butiker. 

Volontärarbeta i jul

Vill du bli volontär och engagera dig mer långsiktigt i olika uppdrag? Du kan exempelvis bidra med läxhjälp, köksuppdrag, cv-skrivning och vara behjälplig i våra olika mötesplatser. Du kommer att få gå en volontärutbildning innan ditt uppdrag.

Skänk kläder och prylar

Du kan skänka kläder och prylar i samtliga second hand-butiker. Våra sociala verksamheter har alltid ett stort behov av sovsäckar samt underkläder och under kalla perioder är behovet stort av vantar, mössor, varma skor och jackor. 

Starta en insamling

Vill du starta en egen insamling till förmån för Stockholms Stadsmission? På Facebook kan du enkelt starta en insamling redan idag. Oavsett hur mycket eller lite du samlar in bidrar du till vårt arbete för människor i utsatthet.

Vill du skänka mat?

För mat- och livsmedelsdonationer är kravet att de följer gällande regler och riktlinjer för spårbarhet och obruten kylkedja.