Hjälp 2 982 stockholmare att få jul igen

Tina berättar för mig om hur hon förra året firade julafton ensam på en offentlig toalett. Tacksam över att hon hittat en femma på marken och kunde låsa om sig. Då försvann rädslan över att frysa ihjäl eller bli överfallen.

  • 26 dec 2011

På dagen drev hon planlöst omkring på de isiga gatorna. Människor runt omkring passerade med raska steg för att hinna i tid till familjens gemensamma julbord och Kalle Anka. Tina ville besöka sin dotter, men vågade inte. Hon skämdes. Mest av allt över att inte kunna ge sitt barnbarn en endaste liten julklapp.

Tina är bara en av alla de 2 982 personer som lever i hemlöshet i Stockholm, enligt Stockholms stads senaste mätning. För dem är vintern en tuff period. Många vet inte var de ska ta vägen. Julafton är en dag som alla andra. En dag som går ut på att hitta mat och värme för att överleva.

Du kan ge fler värme och gemenskap i jul

De flesta har firat klassiska jular en gång i tiden. Julen är därför en smärtsam påminnelse om avsaknaden av ett hem och en familj. Under julhelgen prioriterar vi mer än någonsin att finnas till för de som lever i utsatta och ensamma livssituationer. Vi har öppet för att erbjuda mänsklig värme och en värdig jul i gemenskap.

Nu behöver människor som lever i hemlöshet ditt stöd och din medmänsklighet som mest.

Varmt tack för din julgåva!

Yvonne Borg,
Insamlingschef, Stockholms Stadsmission

Våra partners