Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Matmissionen

Matmissionen i Jakobsberg.
Matmissionen är en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser. Våra butiker finns i Hägersten och i Jakobsbergs centrum.

OBS! ÄNDRADE REGLER FÖR TIDSBOKNING

Folkhälsomyndigheten har kommit med nya riktlinjer relaterat till covid-19 som börjar gälla torsdag 23 december. Därför behöver vi ändra reglerna för tidsbokning i båda butikerna.

Från och med torsdag 23 december 2021 gäller följande:

  • I Jakobsberg gäller tidsbokning hela dagen. Alla behöver därmed boka tid för att få handla. Icke-medlemmar kan få hjälp med tidsbokning antingen via telefon eller på plats.
  • I Hägersten gäller tidsbokning fram till kl 16 på vardagar och fram till kl 14 på helger.
  • Du som har bokat tid måste vara på plats när tiden börjar eftersom du endast kommer ha 15 minuter på dig att handla.

På grund av detta har vi dessutom varit tvungna att ändra vissa bokade tider. Om du redan har bokat en tid, logga gärna in i appen och se när din tid är. De nya reglerna gäller tills vi meddelar något annat.Vi tackar för förståelse och önskar att ni samarbetar med oss nu när vi behöver ha mer strikta regler igen!

-------------------------

Vi finns framför allt till för våra medlemmar med låg inkomst som har svårt att få pengarna att räcka till i vanliga livsmedelsbutiker. Som medlem kan du köpa varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris. 

Förutom billig mat till medlemmar och minskat matsvinn gör Matmissionen det möjligt för personer att arbetsträna. 

Ett varierat utbud från dag till dag

Eftersom butikernas utbud bygger på donationer från livsmedelsbranschen är det svårt att förutse exakt vad som finns i butikerna från dag till dag. Orsakerna till donationerna kan vara många, exempelvis felbeställningar eller överlager efter storhelger. Sortimentet består av produkter med till exempel mindre förpackningsskador. Varorna behöver inte ha kort hållbarhet utan vissa varor kan ha upp till flera veckor kvar till bäst före-datum. 

Vem kan bli medlem?

Om du lever på försörjningsstöd, etableringsersättning, garantiersättning eller Migrationsverkets dagersättning är du automatiskt kvalificerad för ett medlemskap hos oss oavsett vilket belopp du får ut i ersättning.

Lever du på sjukersättning, sjukpenning, A-kassa, pension, föräldrapenning, aktivitetsersättning, aktivitetsstöd, har löneutmätning eller månadslön efter skatt som understiger 10 036 kronor kan du bli medlem.

OBS! Som studerande kan du inte bli medlem i Matmissionen. Läs mer om hur du kan bli medlem här.

Två butiker i Stockholm

Det finns två Matmissionen-butiker i Stockholm. Den ena ligger i Jakobsberg och den andra ligger i Hägersten. I februari 2022 öppnas en ny butik i Hallunda centrum. Läs mer om butikerna och öppettider här.

Kontakta Matmissionen
matmissionen [at] stadsmissionen.se