Handledare och deltagare pratar under ett handledarsamtal på Stockholms Stadsmission.

Välj oss som Rusta och Matcha-leverantör

Stockholms Stadsmission är en populär leverantör av Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och Matcha. Välj ditt närmaste kontor – du hittar oss på Flemminggatan, i Sickla, Vällingby och Södertälje.
Välj oss här

Rusta och Matcha med Stockholms Stadsmission

Stockholms Stadsmission är leverantör av Arbetsförmedlingens tjänst, Rusta och Matcha. Rusta och Matcha är till för dig som är arbetssökande och som vill hitta ett jobb eller en utbildning som matchar just din erfarenhet och kunskap. Våra erfarna handledare stöttar dig hela vägen utifrån dina behov och förutsättningar, så att du blir redo att gå ut på arbetsmarknaden.

Vi jobbar med ett helhetstänk och matchar dig mot jobbmöjligheter som passar just dig. Stockholms Stadsmission har många olika verksamheter som samarbetar för att identifiera och skapa arbetstillfällen. Vi har även goda kontakter med en mängd företag som behöver personal. 

När du väljer oss som din Rusta och Matcha-leverantör lägger vi tillsammans upp en plan för hur du ska hitta rätt – för vi vet att det finns plats för dig på arbetsmarknaden.

Vi levererar goda resultat

Stockholms Stadsmission har lång erfarenhet av att hjälpa människor ut i arbetslivet, eller tillbaka till arbetslivet. Det innebär att vi är bra på det vi gör – vi vet hur man får in en fot på arbetsmarknaden. 

Som Rusta och Matcha-leverantör ligger Stockholms Stadsmission över snittet i branschen. Vi når goda resultat, vilket i praktiken betyder att många av våra deltagare får jobb efter våra insatser. 

Därför ska du välja Rusta och Matcha hos Stockholms Stadsmission

Det som gör oss unika som leverantör är att Stockholms Stadsmission är en icke vinstdrivande organisation. Så stöttar vi dig i din resa jobb eller studier:

 • Vi rustar dig genom individuell och motiverande stöttning – det ökar dina möjligheter att hitta ett jobb eller en utbildning som leder till arbete. 
 • Vi matchar och kopplar ihop dig med passande arbetsgivare eller utbildningar – det ökar dina möjligheter att hitta ett jobb eller en utbildning som verkligen är rätt för dig.
 • Vi lägger alla resurser på att just du ska nå just dina mål.

Frågor om Rusta och Matcha?

Om du vill ha mer information eller behöver hjälp är du välkommen att höra av dig till vår kontaktperson för Rusta och Matcha. 

Kontakta Olivia på rustaochmatcha [at] stadsmissionen.se (rustaochmatcha[at]stadsmissionen[dot]se).

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär.

Kontakta oss

Vill du ta emot våra deltagare?

Vi söker fler företag och arbetsgivare som är intresserade av att anställa våra deltagare. Är det ni?

Läs mer

Vem har rätt till Rusta och Matcha?

Det är Arbetsförmedlingen som gör bedömningen om du har rätt till tjänsten Rusta och Matcha. Du ska vara arbetssökande och ha varit inskriven på Arbetsförmedlingen en längre tid. Du behöver även uppfylla vissa krav samt ingå i programmet Förmedlingsinsatser

Om du har rätt till Rusta och Matcha kan du välja Stockholms Stadsmission som leverantör. Du anger då något av följande KA-nummer, kopplat till ett kontor nära dig: 
KA 10073432 Flemminggatan 113 på Kungsholmen.
KA 10073432 Vällingby på Vällingby Torg 18-24.
KA 10073499 Hesselmans Torg 14 i Sickla.
KA 10073499 Klockarvägen 104 i Södertälje.

Fler kontor är på gång inom kort. Om du är intresserad av att få ta del av Rusta och matcha kan du prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen, så får du veta mer. Hänvisa till något av KA-numren ovan. 

Personlig vägledning av erfarna studie- och yrkesvägledare

Om du har varit inskriven en längre tid på Arbetsförmedlingen utan att hitta ett jobb kan Rusta och matcha vara en konkret väg framåt. När du väljer Stockholms Stadsmission som leverantör erbjuder vi stöd i form av individuellt anpassade handledarsamtal och olika aktiviteter. Utifrån dina personliga kunskaper, erfarenheter och önskemål driver vi processen framåt, med målet att matcha ihop dig med en passande arbetsgivare eller utbildning. 

Med Stockholms Stadsmission som leverantör får du en personlig studie- och yrkesvägledare (SYV) som:

 • vägleder dig
 • stöttar dig när du ska skiva ditt CV
 • guidar dig i utbudet av studiemöjligheter
 • hittar kortare utbildningar med yrkesinriktning
 • hittar arbetsplatser där du skulle kunna trivas
 • kommunicerar med arbetsgivare så att du lättare kan ta kontakt på egen hand
 • ordnar förberedande praktik
 • hjälper dig med motivationen när det behövs

Alla våra studie- och yrkesvägledare är utbildade och uppfyller Arbetsförmedlingens kriterier och krav på handledare inom Rusta och matcha. Våra professionella medarbetare har lång erfarenhet av arbetsmarknaden, de sköter relationerna med våra deltagare och är experter på att hitta passande arbetsgivare i olika branscher.

Flera av våra handledare har bred språkkunskap och vi anlitar tolkar vid behov. Om du inte talar svenska har du möjlighet att få stöd på ditt eget språk. Rusta och matcha kan även kombineras med SFI-studier.
 

Möt handledaren Anders

Anders är en av våra erfarna handledare, som inom tjänsten Rusta och matcha hjälper dig till jobb eller utbildning.

Kom igång med Rusta och Matcha hos Stockholms Stadsmission

När du får erbjudande om att delta i Rusta och matcha kan du välja Stockholms Stadsmission som leverantör. Vi får besked om att du har valt oss och då tar vi kontakt med dig. Du får komma till det kontor som passar dig bäst för ett inledande kartläggningssamtal. Där får du träffa din personliga handledare som berättar om samarbetet.

Såhär går det till

Kontakta oss så berättar vi mer

Stockholms Stadsmission arbetar målmedvetet för ett mänskligare samhälle, vi vill vara med i hela kedjan. Vi har unika möjligheter att stötta våra deltagare i Rusta och Matcha eftersom vi samarbetar på bred front. Vi samverkar dels internt mellan våra olika verksamheter, dels inom vårt stora externa nätverk av vänföretag och sponsorer.  

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om hur du kan Rusta och matcha tillsammans med oss! 

Kontakta oss

Du kan kontakta oss via formuläret nedan. Fyll i ditt telefonnummer och e-post så återkommer vi till dig med svar så fort vi har möjlighet.
Skicka meddelande till oss
Jag är
Telefonnummer
Ange ditt telefonnummer om du vill att vi återkommer till dig på telefon.
Ange din e-postadress om du vill att vi återkommer till dig via epost.
När du klickar på Skicka godkänner du våra riktlinjer för personuppgiftshantering

Så tycker deltagarna

Vi har många fina exempel på att våra insatser spelar roll och gör skillnad. Här kan du läsa vad några av våra deltagare tyckte om sina erfarenheter av Rusta och matcha hos Stockholms Stadsmission.

Deltagare berättar om vägen mot arbete

Från dröm till verklighet

Det är bra med drömmar, men Stockholms Stadsmission hjälper dig till arbete i verkligheten. Även om vi inte kan garantera att alla våra deltagare får en anställning tror vi på individens inneboende kraft att förändra och utveckla sin tillvaro. 

Arbete är A och O för att man ska kunna kontrollera och styra sitt eget liv. Har du ett arbete så löser sig oftast väldigt många andra delar av livet i och med att man får en egen försörjning. (medvetna citat ur filmen) Här kan du se en film om hur vi ser på arbete, och varför ”egenmakt” är ett av våra kärnvärden. 

Så jobbar vi för att hjälpa dig till arbete

Vi har stor erfarenhet av att hjälpa människor ut i eller tillbaka till arbetslivet, bland annat genom arbetsträning. I den här filmen får du möta två av de nästan 800 personer som varje år arbetstränar hos oss.

Frågor & svar

Hur ansöker jag till Rusta och matcha?

För att få delta i Rusta och Matcha behöver du ett beslut från Arbetsförmedlingen. När du fått ditt beslut väljer du själv den leverantör du tror kan stötta dig på bästa sätt. Målet är att du så snabbt som möjligt ska hitta ett jobb eller en utbildning.

Hur gör jag när jag har valt Stockholms Stadsmission som leverantör?

Om du vill välja oss som din leverantör lämnar du Stockholms Stadsmissions KA-nummer till Arbetsförmedlingen: KA 10073432 eller KA 10073499.

Vad händer när jag har valt leverantör?

När du gjort ditt val får du besked från Arbetsförmedlingen om den beslutade leverantören. Därefter får vi en signal om att vi har en ny deltagare. Vi tar då kontakt med dig och bokar in ett första möte, ett kartläggningssamtal. Sedan gör vi en planering för hur din tid ska se ut framåt.

Vilket stöd kan jag få?

Stockholms Stadsmission erbjuder individuellt stöd i form av handledarsamtal. Utifrån dina kunskaper, erfarenheter och önskemål lägger vi upp en plan och matchar ihop dig med den mest passande arbetsgivaren eller utbildningen. Våra handledare hjälper dig med allt från motivation och vägledning till cv-skrivning, förberedande praktik eller korta utbildningar.