Bli månadsgivare

 • Belopp
 • Uppgifter
 • Signering
Hur mycket vill du ge i månaden?

Varför bli månadsgivare?

Många av oss ger gärna en gåva när vi ser en direkt nöd. Men att vara månadsgivare handlar om mer än bara en engångsdonation. Det handlar om att se till att de som lever i utsatthet inte bara får tillfällig hjälp, utan också långsiktigt stöd.

Som månadsgivare bidrar du med en fast summa varje månad. Denna kontinuitet gör att vår välgörenhetsorganisation kan planera bättre, hjälpa fler och göra mer bestående insatser. Oavsett om det gäller att ge tak över huvudet för en människa som lever i hemlöshet, mat till en barnfamilj, eller rådgivning och stöd till dem som behöver det mest, gör din donation som månadsgivare skillnad.

Så bidrar du som månadsgivare

Som månadsgivare bidrar du med pengar varje månad, enkelt via autogiro.

 • 100 kr räcker exempelvis till 5 varma måltider
 • 200 kr räcker exempelvis till 1 paket blöjor och 1 paket välling 
 • 300 kr räcker exempelvis till en matkasse med det allra nödvändigaste.

Tack vare ditt regelbundna stöd kan vi bygga en stabil verksamhet och planera långsiktigt. Det är ett kostnadseffektivt sätt att samla in pengar och gör att vi kan hjälpa fler. Dina pengar används till både akut hjälp och långsiktigt stöd för människor som lever i utsatthet i Stockholm. Du väljer själv hur mycket och hur länge du vill bidra.

Stockholms Stadsmission tidning

 

Det får du som månadsgivare

För att du ska kunna följa det arbete du bidrar till får du Stockholms Stadsmissions tidning 2 gånger per år. Du får också information om hur din gåva gör nytta via e-post cirka en gång per månad.

Klicka här för att se tidigare nummer

Varmt tack för ditt stöd!

Så vet du att pengarna når fram

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Stockholms Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, som ställer krav på att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen - under de senaste fem åren har i genomsnitt 88 procent av intäkterna gått till ändamålet. 

Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer Giva Sveriges kvalitetskod.

Svensk insamlingskontrolls 90-konto-logo

Hur fungerar det att bli månadsgivare?

Att bli månadsgivare är enkelt. Bestäm det belopp du vill donera varje månad, fyll i dina uppgifter här på vår säkra webbplats, och se sedan hur ditt bidrag gör verklig skillnad. Varje krona går direkt till verksamheter som hjälper de mest behövande i Stockholmsområdet.

Fördelarna med att bli månadsgivare:

 • Stabilitet: Din fasta månadsgivning ger oss möjlighet att göra långsiktiga insatser.
 • Transparens: Vi uppdaterar regelbundet våra månadsgivare om hur deras bidrag används och vilken påverkan de har.
 • Flexibilitet: Du kan när som helst ändra ditt bidragsbelopp eller pausa din månadsgivning.
 • Skatteavdrag: I många fall kan dina donationer vara avdragsgilla. Kontrollera med ditt lokala skattekontor för mer information.
 • Ett engagemang som varar
 • Kanske har du sett dem – barnen som leker på trottoarerna i Stockholm, de äldre som sover på bänkarna, eller de familjer som ser ut att bära världens tyngd på sina axlar. Genom att bli månadsgivare blir du en del av lösningen, en del av hoppet.

Bli en del av förändringen

Samhället står inför stora utmaningar, men med ditt stöd som månadsgivare kan vi göra stora framsteg. Tillsammans kan vi säkerställa att ingen går hungrig, att alla har en plats att kalla hem, och att de som lever i mest utsatthet i vårt samhälle får den hjälp de behöver.

Det handlar inte bara om pengar. Det handlar om medmänsklighet, om att se varandra och om att tillsammans skapa en bättre framtid för Stockholm. Varje månadsgivare bidrar till att skapa en kedja av solidaritet och hopp.

Föreställ dig ett Stockholm där alla barn får en trygg start i livet, där ingen person behöver sova på gatan, och där vi tillsammans lyfter varandra. Det är visionen du bidrar till när du bestämmer dig för att bli månadsgivare. Gör en bestående insats idag. Låt ditt engagemang bli en ständig påminnelse om att vi kan, och bör, göra mer för de som behöver det mest.

För mer information om hur du kan bli månadsgivare eller om andra sätt att stödja Stockholms Stadsmission, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans skapar vi en ljusare framtid för många behövande i Stockholmsområdet.

Har du stött på våra värvare?

Under vissa perioder har Stockholms Stadsmission värvare på stan och i bostadsområden som informerar om vårt arbete och värvar månadsgivare.

Här kan du läsa mer om våra värvare och hur du känner igen dem.