Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Testamentera till Stockholms Stadsmission

Par som håller hand med Södermalm i bakgrunden.
Vill du bidra till arbetet för människor i utanförskap - men vänta med din donation? Genom en testamentsgåva låter du ditt arv bidra till en bättre framtid. Din och andras medkänsla, tillit och inflytande är viktiga byggstenar för ett mänskligare samhälle.

Så ger du en testamentsgåva

Du väljer själv om du vill testamentera delar av eller hela din kvarlåtenskap. Det kan till exempel vara en penninggåva, din bostadsrätt eller andra värdeföremål. Du kan rikta din gåva till en enskild verksamhet, till exempel BoKlara för kvinnor som lever i akut hemlöshet, eller låta oss använda gåvan i den verksamhet där den behövs som mest. 

Tips och råd om vad du bör tänka på när du skriver ditt testamente hittar du i guiden här intill.

Detta kan du få när du testamenterar

  • Givargaranti som bland annat innebär att din gåva ovillkorligen finansierar den målgrupp eller den verksamhet som du avsett, och att vi upprättar bouppteckning och genomför arvskifte om du utser Stockholms Stadsmission till testamentsexekutor.
  • Möjlighet att delta i existentiella samtal och andra aktiviteter.
  • Möjlighet att engagera dig som volontär.

Läs mer om givargaranti, engagemang och existentiella samtal via länkarna här på sidan.

Så bidrar din gåva till ett mänskligare samhälle

Testamentsgåvor är ett välkommet och mycket viktigt bidrag till det sociala arbetet för människor i utsatthet. Tack vare gåvor får barnfamiljer som har svårt att få vardagen att gå runt samla nya krafter på kollo. Människor som lever i hemlöshet får akut hjälp och stöd för att på lång sikt förändra sin livssituation. Äldre som lever i ensamhet och fattigdom möjlighet att bryta sin isolering.

Testamentsgåvor ger oss möjlighet att kunna starta nya verksamheter och att skapa beredskap för akuta insatser. Vi får också möjlighet att planera på längre sikt och att investera i nya lokaler och förnödenheter - för att kunna erbjuda hjälp till fler människor. 

Elisabeth Stuart
Ansvarig testamentes- och stiftelseärenden

Läs mer