Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Testamentera till Stockholms Stadsmission

Ett par i en park
Vill du bidra till arbetet för människor i utanförskap - men vänta med din donation? Genom en testamentsgåva låter du ditt arv bidra till en bättre framtid. Din och andras medkänsla, tillit och inflytande är viktiga byggstenar för ett mänskligare samhälle.

Så ger du en testamentsgåva

Du väljer själv om du vill testamentera delar av eller hela din kvarlåtenskap. Det kan till exempel vara en penninggåva, din bostadsrätt eller andra värdeföremål. Du kan rikta din gåva till en enskild verksamhet, till exempel BoKlara för kvinnor som lever i akut hemlöshet, eller låta oss använda gåvan i den verksamhet där den behövs som mest. 

Tips och råd om vad du bör tänka på när du skriver ditt testamente hittar du i guiden här intill.

Detta kan du få när du testamenterar

  • Givargaranti som bland annat innebär att din gåva ovillkorligen finansierar den målgrupp eller den verksamhet som du avsett, och att vi upprättar bouppteckning och genomför arvskifte om du utser Stockholms Stadsmission till testamentsexekutor.
  • Möjlighet att delta i existentiella samtal och andra aktiviteter.
  • Möjlighet att engagera dig som volontär.

Läs mer om givargaranti, engagemang och existentiella samtal via länkarna här på sidan.

Så bidrar din gåva till ett mänskligare samhälle

Tack vare gåvor får barnfamiljer som har svårt att få vardagen att gå runt kan samla nya krafter på kollo. Människor som lever i hemlöshet får akut hjälp och stöd för att på lång sikt förändra sin livssituation. Äldre som lever i ensamhet och fattigdom möjlighet att bryta sin isolering.

Testamentsgåvor ger oss möjlighet att kunna starta nya verksamheter och att skapa beredskap för akuta insatser. Vi får också möjlighet att planera på längre sikt och att investera i nya lokaler och förnödenheter - för att kunna erbjuda hjälp till fler människor. 

Elisabeth Stuart
Ansvarig testamentes- och stiftelseärenden

Ovanlig testamentsgåva till glädje för många

Marita och Rune testamenterade ett unikt båthus på Fogdö i norra Roslagen och en lägenhet i Stockholm. Det var en fantastisk gåva som efter försäljning som motsvarar kostnaderna för att driva Stadsmissionens Center – en dagverksamhet för människor i hemlöshet – i mer än fyra månader.
Läs om Rune och Maritas testamentsgåva

”Jag vill hjälpa människor som lever i utsatthet”

Som barn bodde Arne på Boxtorps pojkhem, som drevs av Stockholms Stadsmission, och idag är han en återkommande besökare på Äldrecenter. Verksamheten har följt honom genom hela livet. Nu vill han att hans arv ska komma människor i utsatthet till gagn.
Läs om Arnes testamentsgåva

"Jag vill att mitt arv ska gå till en god sak"

Bernt har varit engagerad som volontär på Stockholms Stadsmission i över tio år. Nu på ålderns höst väljer han att också testamentera sina tillgångar till människor i utsatthet.
Läs mer om Bernt

Så vet du att pengarna används på rätt sätt

Skriver du ditt testamente till förmån för Stockholms Stadsmission förvaltas ditt arv via stabila och varaktiga verksamheter. Din gåva kommer att förvaltas av en organisation som har funnits i drygt 160 år. Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Vi har 90-konto, granskas av Svensk Insamlingskontroll och följer FRII:s kvalitetskod.
Läs om vår ekonomi och vår årsredovisning

Läs mer

Vill du engagera dig på fler sätt?

Det personliga mötet är Stockholms Stadsmissions signum i visionen att göra Stockholm till en mänskligare stad. Det sker i möten med alla, - unga som äldre och mellan deltagare, volontärer och personal. Tillsammans tar vi ansvar, så tar vi tillvara varje människas talang, förmåga och kunskap. Testamenterar du en gåva till Stockholms Stadsmission ger du ett betydande stöd till arbetet mot utanförskapet, samtidigt som du kan engagera dig på fler sätt.
Så kan du engagera dig

Samtal om existentiella frågor

Är du över 61 år och vill delta i en samtalsgrupp för att prata om livet? Grupperna leds av utbildade gruppledare. Vi ses tillsammans en gång i veckan under tio veckor. I livsberättargruppen kan du i ett tryggt sammanhang öppna upp och dela med dig av dina egna minnen tankar och känslor med fokus på existentiella frågor. Vi träffas och diskuterar varje gång utifrån ett tema.
Läs om livsberättargrupper