Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hemlöshet

Person tittar ut från sitt fönster på Bostället
Ingen väljer bort en egen bostad – hemlöshet kan drabba alla. I takt med att bostadsbristen ökar i Stockholm har det blivit än svårare för människor i ekonomisk utsatthet att få och behålla en bostad.

Det ställs i dag höga krav på den som vill ha ett eget boende. Stora grupper av människor har inte tillräckligt höga inkomster eller en prickfri ekonomisk historia för ett hyreskontrakt och kan heller inte köpa en bostad. De är helt utestängda från dagens bostadsmarknad. 

Bostadsbristen är en av vår tids största utmaningar. Vårt mål är att kraftigt minska den akuta hemlösheten i Stockholm. Vi stödjer individen att hävda sin rätt till en bostad och angriper de strukturella orsakerna till hemlöshet. I samverkan med andra aktörer vill vi ta en aktivare roll för att erbjuda olika boendelösningar för ekonomiskt svaga hushåll. 

Det är först när alla människor har bostad som vi kan nå visionen om ett mänskligare samhälle – för alla.

Akut stöd nattetid

Akut stöd på natten

Genom uppsökande arbete under eftermiddagar, kvällar och nätter finns Nattjourens medarbetare på gator och torg, i tunnelbanan och i parker, för dig som lever i hemlöshet. Akutnummer till Nattjouren 020-78 78 60.
Mer om Nattjouren

Boenden

Härbärge i Söderort

På uppdrag av Stockholms Stad driver Stockholms Stadsmission ett härbärge som vänder sig till EU-medborgare och tredjelandsmedborgare.
Läs om härbärget i Söderort

Dagverksamheter

Dagverksamheter

Vi driver dagverksamheter för män och kvinnor. Du får stöd till förändring, kan äta frukost och lunch, duscha, tvätta dina kläder eller bara vila en stund. Barn och unga som saknar en trygg hemmiljö och inte alltid vet vart de ska ta vägen, får stöd och hjälp på Unga Station.
Råd och stöd för dig som lever i hemlöshet

Råd och stöd för EU-medborgare

På Crossroads kan du som är EU-medborgare eller du som har uppehållstillstånd i ett annat EU-land få stöd i att söka jobb och få information om hur det svenska samhället fungerar. Här kan du också duscha, tvätta dina kläder, få vård och äta frukost.
Mer om Crossroads