Handla second hand på Stockholms Stadsmission

Handla second hand på Stockholms Stadsmission

Upptäck vår värld av second hand-shopping. Med unika fynd till överkomliga priser stöder du samtidigt en hållbar framtid och bidrar till ett mänskligare samhälle.
Hitta dina fynd

Vi ger människor och prylar en andra chans

Letar du efter ett sätt att handla medvetet och samtidigt stötta en bra sak? Då är våra second hand-butiker det perfekta valet för dig. Här är några skäl till varför det är bra att handla second hand på Stockholms Stadsmission:

  1. Hållbarhet: Genom att handla second hand minskar du din miljöpåverkan avsevärt. Istället för att köpa nyproducerade varor får du möjlighet att återanvända och ge nytt liv åt befintliga produkter. Detta minskar behovet av resurser, energi och material som annars skulle ha gått åt för att tillverka nya varor.

  2. Unika och prisvärda fynd: Stockholms Stadsmissions second hand-butiker erbjuder ett brett utbud av varor, allt från kläder och möbler till böcker och elektronik. Du har chansen att hitta unika och originella föremål som inte finns i vanliga butiker. Dessutom är priserna ofta mycket förmånliga, vilket gör det till en ekonomiskt fördelaktig shoppingupplevelse.

  3. Socialt ansvarstagande: Genom att handla på Stockholms Stadsmission stödjer du deras viktiga arbete för att hjälpa människor i utsatthet. Stadsmissionen arbetar för att bryta utanförskap, bekämpa hemlöshet och stötta personer i svåra livssituationer. Genom att handla second hand bidrar du direkt till deras sociala insatser och gör en positiv skillnad i människors liv.

  4. Lokalt engagemang: Stockholms Stadsmission är en välkänd och respekterad organisation i Stockholm med starka kopplingar till det lokala samhället. Genom att handla på deras second hand-butiker stärker du det lokala engagemanget och hjälper till att upprätthålla en blomstrande stadsmiljö.

Sortiment i second hand-butikerna

I Stockholms Stadsmissions second hand-butiker finns ett brett sortiment. Du kan fynda kläder, böcker, porslin, konst och antikviteter. På respektive butiks sida hittar du detaljerad information om butikens sortiment - se ovan.

Möbler

Du hittar möbler i de flesta av våra större butiker. Störst utbud av möbler finns i vår butik i Kungens kurva. 

Antikviteter och vintage

Du kan hitta fina antikviteter i alla våra butiker. Men störst chans har du i vår butik i Gamla stan. Här hittar du även vintagekläder.

Retromode och trend

Vår butik på Skånegatan 78 har inriktning mot retro och trender. Här hittar du bland annat kläder från 70- och 80-talet, men även kläder och märken som är populära just nu.

Media och böcker

Media och böcker finns i samtliga butiker. Butikerna i Farsta, Nyköping och Hagagatan har extra stora medieavdelningar.

Outlets

Vi vill ge alla textilier och prylar en andra chans. Det som inte blir sålt i någon av våra ordinarie sortimentsbutiker får därför en ny chans i någon av våra Outlets. Här säljs textilier på kilopris och prylar till låga priser. Outlets finns i Hallunda och Kungens Kurva.

Presentkort på second hand

Du kan köpa presentkort i alla Stockholms Stadsmissions butiker och i vår webbshop. Presentkorten gäller i second hand men också i Stockholms Stadsmissions sociala matbutik Matmissionen.

Öppet köp på second hand

Butikerna har öppet köp i tre dagar mot uppvisande av kvitto samt att varorna har prislappen kvar. Undantag är second hand-köp i outlets. När du handlar digitalt i vår webbshop eller vinner auktioner i vår butik på Tradera har du ångerrätt i 14 dagar.

Regga dig och få fler erbjudande och tips från second hand-världen

Registrera dig för vårt nyhetsbrev här och bli först med de senaste nyheterna från Stockholms Stadsmissions second hand-butiker. 

Du bidrar till att fler kan komma in på arbetsmarknaden

I våra second hand-butiker får människor möjlighet att närma sig eller komma tillbaka till arbetslivet genom praktik och arbetsträning. Eftersom våra deltagare lär sig att jobba i butik kan det ta lite längre tid vid kassorna. Vi ber dig att ha lite extra tålamod. När du handlar eller lämnar gåvor till oss bidrar du till en ljusare framtid för många.

Har du frågor om försäljning på Tradera?
Kontakta oss:
secondhand [at] stadsmissionen.se
Ann-Sofie Kahl
Områdeschef Återbruk och Produktion
annsofie.kahl [at] stadsmissionen.se