Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Matmissionen

matplock_veddesta
Till Matmissionens butik i Veddesta är alla välkomna att handla. Är du medlem får du dessutom handla varor till en tredjedel av vanligt butikspris eller mindre.

Matmissionen i Veddesta är vår matbutik som gör det möjligt för människor som lever i ekonomisk utsatthet att handla mat till reducerat pris. Matmissionen är också en plats för arbetsträning och bidrar till att minska matsvinnet. Butiken har Axfood som medgrundare men ägs och drivs av Stockholms Stadsmission.

Matmissionens tre viktigaste mål

 • Bidra till minskat matsvinn och därmed påverka miljön.
 • Möjliggöra för människor som lever i ekonomisk utsatthet att handla livsmedel till kraftigt reducerat pris.
 • Erbjuda människor som vill arbetsträna och närma sig arbetsmarknaden genom att ge dem personligt stöd, yrkeserfarenhet inom butik och service, logistik och livsmedelshantering.

Jag vill bli medlem – hur gör jag?

Kom till Veddesta köpcentrum, i anslutning till Matmissionen har vi en medlemslokal som har öppet tisdagar och torsdagar 14.30-16. Här är du välkommen att ansöka om medlemskap. Ta med giltig ID-handling samt beslut/utbetalningsavi som styrker att du lever upp till kriterierna för medlemskap. Se kriterierna nedan. Har du lön ska du antingen ta med din senaste löneavi samt dina tre månaders senaste kontoutdrag eller förra årets deklaration. Har du pension ska du ta med utbetalningsavi eller förra årets deklaration. Medlemskapet är giltigt i ett år. De medlemskap som utfärdades i butiken i Rågsved gäller även här.

Medlemskap

Ett medlemskap i Matmissionen ger rabatt som innebär att du betalar 1/3 av ordinarie pris. Köp begränsas till 250 kronor i veckan (efter dragen rabatt). Du kan ansöka om medlemskap om du lever på:

 • Försörjningsstöd 
 • Etableringsersättning 
 • Aktivitetersättning 
 • Aktivitetsstöd
 • Garantiersättning (låg sjukersättning)
 • Garantipension (låg pension)
 • Dagersättning från Migrationsverket
 • Sjukpenning, sjukersättning, A-kassa, pension eller lön som understiger 8700 kr/månad efter skatt

Studerande kan inte bli medlem i Matmissionen

Frågor om medlemskap

Kontakta butiken på 08-6842 34 09 eller följ Matmissionen på facebook för senaste nytt

Vilka varor säljs i butiken?

Sortimentet i butiken består av donerat livsmedelsöverskott – produkter med till exempel korta datum eller mindre förpackningsskador. Den stora majoriteten av varor kommer direkt från leverantörerna, som av olika skäl har gjort felaktiga prognoser och står med överlager. Dessa varor har oftast flera dagar eller veckor kvar innan bäst före datum. Genom att ta till vara dessa varor bidrar vi till ett minskat matsvinn. 

Matmissionen tillhör Stockholms Stadsmission verksamhetsområde Matcentralen där vi arbetar med arbetsintegration och att reducera matsvinn. 

Johan Rindevall
Verksamhetschef Matcentralen
Tove Larsson
Frågor om arbetsträning Matmissionen
Matmissionens öppettider:
Mån - fre 12-17.30

Besök oss:

Veddestavägen 13
175 62 Järfälla
Sverige

Hitta hit

Pendeltåg och buss
Från Stockholm/Centralen tar du pendeltåget till station Barkarby, anslutningsbuss 541 eller 553 till hållplats Veddesta centrum. Från station Barkarby kan du även promenera, det tar cirka 10 minuter till Veddesta köpcentrum. Gå Veddestavägen, du passerar några bilfirmor, på vänster hand ligger Veddesta köpcentrum.

Bil
Se karta ovan. Gratis kundparkering vid Veddesta köpcentrum.

Skänk mat och livsmedel

Vi har ett ständigt behov av livsmedel i våra sociala verksamheter och tar gärna emot mat- och livsmedelsdonationer som följer gällande regler och regelverk för spårbarhet och obruten kylkedja.

Läs mer om Skänk mat och livsmedel