Ge en gåva

  • Belopp
  • Uppgifter
  • Betalning
Belopp

 

Även en liten gåva når långt

Din gåva bidrar till akut hjälp och långsiktigt stöd för människor som lever i utsatthet här i Stockholm. Du kanske undrar vad din gåva till välgörenhet faktiskt kan göra? Här är några konkreta exempel:

  • Med bara 100 kronor kan du ge 5 varma måltider. När skolan stänger för sommaren försvinner både struktur och den så viktiga skolmaten för många barn.
  • 500 kronor kan ge en matkasse till en hel barnfamilj en hel vecka. Det är en veckas trygghet, en veckas näringsrik mat, och en veckas lättnad för en förälder som kämpar för att få tillvaron att gå ihop.
  • Donera 1000 kronor, och du har just erbjudit frukost till 40 personer. Det är inte bara en måltid, det är ett budskap om att någon bryr sig.

Stor eller liten, varje gåva räknas. Låt oss tillsammans göra Stockholm till en varmare, mer inkluderande plats för alla. Du kan välja mellan flera betalsätt, exempelvis SWISH, efter att du valt belopp. Och varför inte starta en insamling i idrottsklubben, på jobbet eller i bostadsrättsföreningen?

Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer Giva Sveriges kvalitetskod.

Svensk insamlingskontrolls 90-konto-logo


Varför din gåva är viktig

I Stockholm finns det tyvärr många som kämpar mot fattigdom och utsatthet varje dag. Bland dessa finns barnfamiljer och människor som lever i hemlöshet som saknar basala förnödenheter. Som tur är kan du hjälpa. Genom en enkel handling - att ge en gåva - kan du skapa en enorm skillnad i någons liv. För en medmänniska som behöver din hjälp. Ge en gåva idag och var med och bidra till ett mänskligare samhälle. 

Ge en gåva från ditt företag

För företag i Stockholm som vill ge tillbaka till samhället erbjuder vi också möjligheter att vara med och bidra. Genom att ge en gåva som företag visar ni inte bara att ni bryr er om ert samhälle, utan ni bidrar också direkt till dess välbefinnande. Och låt oss inte glömma det goda det kan göra för företagets image och anseende. Dessutom, genom att engagera era medarbetare i att donera, bygger ni tillsammans en företagskultur av omtanke och solidaritet.

Gåva till välgörenhet: Ett ständigt behov

Ge en gåva och du bidrar till akut hjälp och långsiktigt stöd för människor som lever i utsatthet i Stockholm. Behovet av din gåva till välgörenhet är konstant. Människor kämpar året runt, och behoven förändras med årstiderna. På vintern behövs varma kläder och skydd från kylan, medan sommaren kan medföra andra utmaningar som törst eller överhettning. Ditt återkommande stöd, oavsett säsong, kan faktiskt vara avgörande för någons överlevnad.

Vart går min gåva?

Vi vet att transparens och kostnadseffektivitet är viktigt när det gäller välgörenhet. När du bestämmer dig för att ge en gåva, vill vi att du ska veta exakt hur och var den används. Vi förbinder oss att regelbundet uppdatera våra givare om varje insats, varje framsteg och varje framgångshistoria som blev möjlig tack vare ditt bidrag.

Mottagaren kan vara en ensamstående flerbarnsmor utan arbete eller med låg inkomst, eller en ensam änka som har svårt att klara av vardagens utgifter på sin lilla pension. Men det kan lika gärna vara en tidigare framgångsrik IT-konsult som drabbats av en livskris och långvarig psykisk sjukdom, blivit av med både jobb och bostad, hamnat i missbruk, pantsatt sina sista ägodelar och förlorat både familj och vänner.

Ge en gåva som uppvaktning

Har du svårt att hitta på en lämplig present till någon som fyller år eller en julklapp till en släkting som redan har allt? Att ge en gåva till vår verksamhet här på Stockholms Stadsmission är ett utmärkt sätt att fira den du vill uppvakta. I vår Gåvoshop finner du många tips på presenter till dina vänner som kan hjälpa till att skapa ett mänskligare samhälle runt omkring oss.

Samtidigt som du ger en gåva till behövande medmänniskor får du ett fint gåvobevis att ge dina vänner. Men inte nog med det – du hjälper också till att sprida kunskap i din bekantskapskrets om vårt arbete för ett varmare och mer inkluderande samhällsklimat. Du hjälper med andra ord de goda krafterna att sprida sig som ringar på vattnet.

Din gåva till är en investering i framtiden

Det handlar inte bara om nuet, om det akuta behovet. Genom att stödja vår organisation investerar du också i morgondagens Stockholm. Varje gång en person får hjälp, tar vi ett steg närmare en stad utan hemlöshet, fattigdom och svält.

Varje barnfamilj du hjälper, varje människa som lever i hemlöshet som stöd till förändring, är ett steg närmare en bättre, mer inkluderande och kärleksfull stad. Din gåva till välgörenhet är mer än bara en donation; det är en kraft för förändring

Ge en gåva och gör skillnad idag

Att ge en gåva är ett av de mest direkta och effektiva sätten att hjälpa de utsatta i Stockholm. Du kan göra skillnad idag – en liten gest kan förändra livet för någon som kämpar. Vi uppmanar både privatpersoner och företag att kliva fram, ta ställning och stödja de som behöver det mest. Stockholm är vårt hem, låt oss tillsammans göra det varmt och välkomnande för alla dess invånare.

Varje gång du väljer att ge en gåva, skapar du en oändlig kedja av positiva händelser. Din generositet smittar av sig. Flera av de vi hjälpt har återvänt för att hjälpa andra. Och denna kedja av godhet fortsätter, från en Stockholmare till en annan, för att skapa en stad som vi alla kan vara stolta över.